Har du gått litt tom for ideer? Eller har du lyst til å bli kjent med nye verktøy til bruk i menigheten? Da bør du lese videre her.
Det er utviklet to nye digitale verktøy: et til bruk til aktiviteter ute og et menigheten kan få utviklet, til å bli kjent med kirkerommet, dets symboler og inventar. Begge er spesielt egnet i arbeid med barn og unge!
UTEKIRKE
Appen Utekirke brukes til å lage stier med aktiv læring i nærmiljøet. Her kan det lages poster og oppgaver som gir nye muligheter for uteaktiviteter. Til å skape en ny læringsarena i nærmiljøet, der deltakerne går og finner poster og svare på oppgaver.
Bruksområdene er mange. Her kan legge opp utestier med aktiviteter og læringspunkter til bruk i for eksempel søndagsskole, speider, leirer, ungdomsarbeid, konfirmant, familiearbeid, folkehelse og eldrearbeid.
Eller er du på jakt etter noe som kan brukes i jule- og påske-vandringer eller andre vandringer knyttet til historie, refleksjon eller kultur kan denne appen også være nyttig verktøy.
I oppgave-biblioteket finner du ferdige aktiviteter fordelt på alder, tema og bakgrunn. I spørsmålsbibliotek kan en enkelt å søke opp og ta i bruk alle relevante spørsmål laget av andre. Er du fornøyd med eget opplegget eller trenger inspirasjon? Det er fritt frem og dele mellom brukerne på tvers av kirker. Alle resultater, bilder, videoer, svar og annen statistikk samles automatisk.
Du trenger kun internett for å laste inn spillet og opp resultatene ved spillets start og slutt. Underveis trenger ikke deltakerne mer enn et nettbrett med GPS.
Utekirke er laget for at barn over 6 år kan bruke den.
DIGITAL VANDRING FOR BARN
Bragernes kirke i Drammen har sammen med Conveyor AS, laget en digital modell (3D) av kirken, tilrettelagt for barn og unge. Dette er et verktøy der brukerne av appen blir guidet gjennom kirkens viktige symboler, kunst og kulturuttrykk. Dette kan være en god forberedelse foran skolebesøk, og når det er aktiviteter for barn og unge i kirken. Den gir også mulighet for tilrettelegging, blant annet for forskjellige språk. Modellen er utforskende og informativ med fokus på lek og læring. Den kan være med på å styrke samarbeid mellom kirke og skole. Den digitale omvisningen kan fungere både som et ledd i forberedelser og supplement til fysiske besøk i kirken. Den er også tilgjengelig slik at den kan brukes frittstående i hjemmet eller for eksempel i et klasserom.
Nå er modellen utviklet, og menigheter som ønsker å skape en lokal tilknytning og tilhørighet kan utforme sin modell med bilder og innhold fra egen kirke. Modellen kan tilpasses ulike behov, bruksområder, målgrupper og økonomiske rammer.