Vigslingsgudstjeneste i Bodø

Kongen deltar når Svein Valle vigsles til biskop i Bodø domkirke 19. november kl. 11.00. Den høytidelige gudstjenesten sendes direkte på NRK 2 og NRK P1+.

Svein Valle vigsles til biskop i Bodø domkirke 19. november kl. 11.00. Gudstjenesten er åpen for alle som ønsker å delta og sendes på NRK 1. (Foto: Den norske kirke)

Svein Valle vigsles til biskop i Sør-Hålogaland bispedømme i Bodø domkirke 19. november kl. 11.00. Hans Majestet Kong Harald deltar, og flere av landets biskoper deltar sammen med inviterte gjester fra inn- og utland.

Gudstjenesten er åpen for alle som ønsker å delta. Alle må være på plass senest kl. 10.30. Gudstjenesten starter kl. 11.00 og varer ca. 1,5 time. 

NRK sender gudstjenesten på NRK 2 og P1+. Du også kan se den i NRK TV, der vil også opptak være tilgjengelig.

Om Svein Valle

Den nye biskopen i Sør-Hålogaland er 57 år gammel, gift og har tre voksne barn. Valle er født og oppvokst i Bodø. Han har blant annet jobbet i KFUK-KFUM, som sjømannsprest, kapellan, sokneprest, studentprest og domprost. 

Han er opptatt av at kirken har noe å bidra med i samfunnet.

– Samfunnet i dag skriker etter meningsfulle fellesskap, barn og unge sliter med psykiske plager og vi ser voksne lete etter mening. Her har kirka mye å bidra med.

Hva er vigsling?

Når en biskop skal tiltre sin nye rolle, gjøres dette gjennom en høytidelig vigslingsseremoni. Det skjer i forbindelse med en gudstjeneste i domkirken.
Hva skjer i vigslingsgudstjenesten?

Først fremstiller bispedømmerådsleder Hanne Jakobsen den nye biskopen. Deretter leses det fra bibelen om tilsynsoppdraget som biskopen har. Så holder preses Olav Fykse Tveit (den ledende biskopen) en tale før den nye biskopen skal avlegge sitt løfte som bekreftes med et håndtrykk.

Etter håndtrykket kneler den nye biskopen og blir bedt for med håndspåleggelse fra andre biskoper og medvirkende. Deretter tar den nye biskopen over ledelsen av gudstjenesten som fortsetter med trosbekjennelse, lesing fra evangeliet, preken, bønn og nattverd.

Gudstjenesten er åpen. Det vil være reserverte plasser til inviterte gjester, medvirkende og presse. 

Mottakelse etter gudstjenesten

Etter gudstjenesten kl. 14.00 vil det være mottakelse for den nye biskopen på Quality Hotel Ramsalt for inviterte gjester. 

Presse

Presse som ønsker å delta må søke om akkreditering hos Statsforvalteren i Nordland innen 15. november kl. 16.00. Trykk her for å komme til søknadsskjema for akkreditering.

Kommunikasjonssjef hos Statsforvalteren i Nordland: Wigdis Korsvik, 92 22 82 63 / wigdis.korsvik@statsforvalteren.no

Pressekontakt i Kirkerådet Anders Emil Kaldhol: 98 80 14 28 / ak547@kirken.no 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"