Sammen for en inkluderende kirke

Sammen med Helt med skal Den norske kirke jobbe for å bli mer mangfoldig og inkluderende. – Et viktig arbeid for å være en åpen og tjenende folkekirke, sier HR-sjef.

Nysignert avtale mellom Helt med og Den norske kirke. Fra venstre daglig leder Jarle Eknes, jobbskaper Marianne Kreutz, HR-sjef Maude Hals og spesialprest Rune Rasmussen. Foto: Den norske kirke

Helt med jobber for mangfold og inkludering har jobber for at utviklingshemmede skal få samme muligheter som andre til å velge blant jobber de er interesserte i. Gjennom deltakelse i arbeidslivet kan de få oppleve at de er inkludert og deltakende i samfunnet, på lik linje med andre.

– Dette er et viktig arbeid for å være en åpen og tjenende folkekirke, sier HR-sjef Maude Chinhengo Hals.

Tilrettelegging og tilpassing

Avtalen handler om at kirken og Helt med i fellesskap skal bidra til å etablere arbeidsplasser i det ordinære arbeidslivet for mennesker med utviklingshemming. – Det kan for eksempel handle om fysisk tilrettelegging av arbeidsplassen eller tilpassing av arbeidsoppgaver.

– Avtalen forplikter oss også til å tilrettelegge for at mennesker med utviklingshemming blir synlige og deltakende, sier Hals.

For hele landet

Helt med skaper jobber i hele landet. Alle landets menigheter, fellesråd og bispedømmeråd kan inngå avtaler med Helt med.

Når en stilling skal lyses ut vil Helt med være med å utforme stillingsannonse, lyse ut stillingen og bidra til å rekruttere kvalifiserte søkere.  

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"