Samisk kirkeråd fyller 30 år

Denne helgen markeres det at det er 30 år siden Samisk kirkeråd ble opprettet i Den norske kirke. – En viktig rolle i å løfte samisk perspektiv, sier leder i Samisk kirkeråd.

– Samisk kirkeråd har en viktig rolle i Den norske kirke, sier leder i Samisk kirkeråd, Sara Ellen Anne Eira. Foto: Den norske kirke

I Grønnåsen kirke i Romssas/Tromsø skal det denne helgen markeres at det er 30 år siden Samisk kirkeråd ble opprettet som et folkevalgt råd i Den norske kirke. 

Viktig rolle

– Samisk kirkeråd har hatt en viktig rolle i å løfte samisk perspektiv i Den norske kirke i 30 år, og fremme bruken av de samiske språkene.

Det sier Sara Ellen Anne Eira. Hun er leder i Samisk kirkeråd. 

– Samisk kirkeliv er en del av kirkens trosuttrykk. Vi skal fortsette å løfte frem det samiske perspektivet både i gudstjenestelivet og det andre viktige arbeidet kirken driver som innenfor diakoni og kultur.

Rådet har som oppgave å fremme, verne og samordne samisk kirkeliv i Den norske kirke. Samisk kirkeråd som består av sju medlemmer skal også ivareta urfolksspørsmål på vegne av Den norske kirke. 

Seminar, middag og gudstjeneste

30 års-jubileet markeres i Grønnåsen kirke i Tromsø. Lørdag 5. november blir det innholdsrike seminarer, med blant annet et historisk tilbakeblikk og om strategisk arbeid videre. Johan Máhtte Skum og Kristian Paulsen vil presentere samisk spillebok. 

Biskop Olav Øygard deltar i sofasamtale sammen med Anna Malene Jönsson og Line Skum om samisk kirkeliv som premissleverandør. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"