Markering av 22. juli i kirken

I sommer er det elleve år etter terrorangrepet på Utøya og regjeringskvartalet i Oslo. Kirker over hele landet holder åpent for stillhet og lystenning. Oslo domkirke er åpen hele dagen, med gudstjeneste kl 17.00.

Blomsterhavet utenfor Oslo domkirke i 2011. Foto: Den norske kirke / Oslo domkirke

22. juli 2011 ble 77 personer drept i terrorangrepet i Oslo og Utøya.

Med blomsterhavet utenfor ble Oslo domkirke en nasjonal sørgeplass etter terrorangrepet. Mange søkte til kirken i dagene etter angrepet, og hvert år siden har det vært en markering i domkirken den 22. juli. 

Markering i Oslo domkirke

På elleveårsdagen vil Oslo domkirke holde åpent hele dagen, fra kl 10.00 til 23.30. Her vil det bli spilt musikk og det er mulig å sitte ned, være stille og tenne et lys. Prester og diakoner fra domkirken vil være til stede hele dagen – for å snakke med de som ønsker. 

I år blir denne gudstjeneste kl 17.00. Her blir det vakker musikk, lesing av tekst fra bibelen og lystenning. Gudstjenesten arrangeres av Oslo domkirke i samarbeid med AUF og Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli. 

Åpne kirker i hele landet 

Terrorangrepet 22. juli i 2011 preget hele landet. Mange kirker over hele landet har sommeråpne kirker også denne fredagen.

På nettsiden skjerikirken.no kan du finne en åpen kirke i nærheten av deg

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"