Flere studenter til kirkelige studier

Tre av fire som har søkt seg til kirkefaglige studier, har betalt semesteravgift og startet opp studier i høst. Det er gledelige tall, og en oppgang på 25 prosentpoeng fra i fjor.

Flere studenter til kirkelige studier

Tallene fra studiesteder viser at flere av søkerne har startet studiene i høst. 

I vår var det 127 personer som hadde kirkefaglige studier øverst på lista når de skulle velge studieretning.  Dette er altså studenter som ønsker å bli diakon, kantor, kateket eller prest. I fjor var tallet høyere, da var det 170 som hadde kirkefaglige studier på førsteplass, men bare halvparten av disse betalte semesteravgift.

Dermed er det flere av de som har søkt til kirkefaglige studier som starter opp og følger undervisningen i høst enn hva som var tilfellet i fjor, 94 i år mot 83 i fjor. 

Jobber aktivt med rekruttering

Avdelingsdirektør Jan Christian Kielland er glad for å få flere og dedikerte studenter til studiesteder over hele landet. 

– Dette viser at mange mennesker ser for seg å jobbe i Den norske kirke, noe som er avgjørende for kirka, sier Jan Christian Kielland som er avdelingsdirektør i Kirkerådet. 

Han forteller at kirken jobber aktivt med å rekruttere ungdommer til å velge utdanning og jobb i kirken.

– I sommer har vi vært til stede på stand på Skjærgårds og på Korsvei, og der har vi møtt mange unge mennesker. Det kan ha betydning for disse tallene. 

Høyeste tall på ni år

Utenom 2019 er dette det høyeste registrerte tallet på ni år, når det gjelder hvor mange som semesterregistrerer seg. I snitt de siste ti årene har 95 studenter startet opp på kirkefaglige studenter, med 2020 som toppår (127 studenter), og 2015 med lavest tall (66 studenter). 

Kielland mener det viktigste rekrutteringsarbeidet skjer lokalt i møter mellom mennesker. 

– Framover er vi avhengige av at ansatte og frivillige i hver menighet tenker over “hvem skal jobbe her om 10 og 20 år?”, for det viktigste rekrutteringsarbeidet skjer i menighetene. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"