– En skål for konfirmanten

Den kommende tiden er det mange som skal konfirmeres i kirken. – La oss utbringe en alkoholfri skål for konfirmanten, skriver Den norske kirke, Norges kristne råd og Av-og-til i et felles innlegg.

Illustrasjonsfoto: Von kommunikasjon / Den norske kirke.

Snart fylles festlokaler over hele landet med unge konfirmanter som ser frem til å bli en del av de voksnes selskap.

I et felles innlegg, publisert på TV2.no, tar Norges kristne råd, Av-og-til og Den norske kirke til orde for at konfirmasjonsfeiringen bær være alkoholfri. 

Hva forventer gjestene?

– Vi vet at mange grubler over hva som skal serveres – også i glassene, skriver Erhard Hermansen, Ragnhild Kaski og Jan Christian Kielland i innlegget. 

De fortsetter: 

– Flere er usikre på om gjestene forventer at det skal serveres alkohol i konfirmasjonen, samtidig er man var på hvilke signaler dette eventuelt vil sende til konfirmanten.

Undersøkelser viser at selve konfirmasjonsdagen er svært viktig for konfirmanten. Tall fra fjor viser at 70 prosent av konfirmantene i Den norske kirke oppgir at feiringen med familie og venner er en viktig grunn til at de ønsker å konfirmere seg.

Konfirmasjonen bør være alkoholfri 

Det er vanlig å ikke servere alkohol i konfirmasjonsselskap. En fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos viser at flertallet, nesten syv av ti, sier at de ikke drakk alkohol forrige gang de var i konfirmasjon.

– Vårt felles standpunkt er også at konfirmasjonen bør være alkoholfri, mener Hermansen, Kaski og Kielland. 

– Det kommer nok av anledninger og festligheter hvor det vil serveres alkohol gjennom et voksenliv. La oss utbringe en alkoholfri skål for konfirmanten!

F.v: Generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen, Generalsekretær i Av-og-til, Ragnhild Kaski og kirkefagdirektør i Den norske kirke, Jan Christian Kielland 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"