Nytt e-kurs for konfirmasjonsledere

Neste uke lanseres et e-læringskurs om kjønn og seksualitet for ansatte med ansvar for konfirmanter i Den norske kirke. Hensikten med kurset er å trygge, utruste og bevisstgjøre ansatte og frivillige konfirmasjonsledere. – Gir solid kunnskap og innsikt i konfirmantenes livsverden, sier biskopen i Tunsberg.

– Kurset utruster konfirmantledere til å møte et mangfold av konfirmanter og deres ulike erfaringer, sier Tunsberg-biskop Jan Otto Myrseth (foto Den norske kirke).

Hvert år er det over 30.000 konfirmanter i Den norske kirke. Kirkens ansatte treffer et bredt spekter av ungdommer i løpet av konfirmasjonstiden. 

– Undersøkelser blant konfirmanter viser at kjønn og seksualitet er temaer som opptar dem. Puberteten er en tid hvor mye er i endring, både kroppslig og psykisk. Derfor tilbys kirkens ansatte nå et kurs som gir mulighet til å reflektere rundt temaet, oppdatere språket- og forståelsen for hva kjønn, seksualitet og identitet betyr for unge i dag.

Det sier avdelingsdirektør i kirkerådet, Jan Christian Kielland. Det nye e-læringskurset lanseres 28. februar. 

Komplekse temaer

– Kjønn, seksualitet og identitet er komplekse temaer som krever oppdatert kunnskap og en god formidlingsevne. Noen av de kirkelige ansatte med ansvar for konfirmanter, vil kunne oppleve seg usikre i møte med disse temaene.

Det sier biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth, som selv har tatt kurset.

– Kurset gir solid kunnskap og innsikt i konfirmantenes livsverden. Det utruster konfirmantledere til å møte et mangfold av konfirmanter og deres ulike erfaringer.

Det 20 minutter lange kurset er et resultat av et Kirkerådsvedtak i 2022. Det skal bidra til å trygge, utruste og bevisstgjøre kirkelig ansatte. Kurset peker også på videre ressursmateriell til hvordan kirkens medarbeidere kan snakke med konfirmanter om kjønn, identitet og seksualitet.   

Skaper trygghet

Kurset skal bidra til at konfirmantledere kan være trygge og støttende voksne for konfirmantene.

– Kunnskapen som dette kurset gir er med på å fremme inkludering og aksept for mangfold i konfirmasjonsarbeidet i kirken. Det kan bidra til et trygt og inkluderende miljø for alle konfirmanter og deres livserfaringer, sier Tunsbergbiskopen.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"