Ber for jordskjelvrammede

Kirkens Nødhjelp er i gang med nødhjelpsarbeidet og avsetter i første omgang en million kroner fra sitt katastrofefond til de jordskjelvrammede i Syria. – Vi ber for hjelpearbeidere og alle som jobber for å grave frem liv fra ruinene, sier preses Olav Fykse Tveit.

Tyrkia og Syria ble rammet av et kraftig jordskjelv, 6. februar 2023. Foto: GOPA-DERD/Kirkens Nødhjelp/kirkensnodhjelp.no

Mandag 6. februar våknet verden til nyheten om et jordskjelv i Tyrkia, som også rammer store deler av Syria. Det meldes om flere tusen døde – og tallene er ventet å stige. 

Kirkens nødhjelp er allerede i gang med sitt nødhjelpsarbeid. 

– Takket være vårt katastrofefond kan vi nå respondere umiddelbart. Dette er en ufattelig tragedie, og det haster med å nå ut med hjelp. Kirkens Nødhjelp har jobbet i Syria siden 2012 med hovedsakelig vann, sanitær og hygiene og kjønnsbasert vold, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp på organisasjonens nettside

Folk i nød trenger nå husvære, telt, pledd. Kirkens Nødhjelp bidrar med nødartikler, vann og sanitære løsninger. Ønsker du å støtte arbeidet til Kirkens nødhjelp kan du sende penger via Vipps på til nummer 2426.

 

Ber for rammede og hjelpearbeidere

– Menneskene i disse områdene har allerede opplevd krigen i Syria og de enorme humanitære kriser det har ledet til, skriver preses Olav Fykse Tveit på sin Facebook-side.

Fykse Tveit er preses og ledende biskop i Den norske kirke. Han tenker på og ber for de som er rammet av jordskjelvet og alle hjelpearbeidere. 

– Vi ber for alle som har mistet det som betyr så mye. Vi ber for hjelpearbeidere og alle som jobber for å grave frem liv fra ruinene. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"