«Hva vil du jeg skal gjøre for deg?»

Årsrapporten for Den norske kirke i 2021 viser mye innovasjon med nye møte- og arbeidsformer, når det ikke ble mulig å gjøre som før. Bispedømmene forteller om nytenking langs ulike akser i hele landet.

Årsrapporten for 2021 forteller om mange egne dåpsgudstjenester og drop-in-dåp. Foto: Den norske kirke / Malin Longva.

– 2021 vil gå inn i historien som år to i den globale covid-19 pandemien. Etter forsiktige åpninger, kom nye nedstenginger. Ofte kom de på kort varsel og gjorde at planer måtte forkastes eller omgjøres.

Slik starter leders beretning i Den norske kirkes årsrapport for 2021. Innledningen er signert kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum og kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen. 

– Unntakstilstanden har ført til mye innovasjon med nye møte- og arbeidsformer. Når det ikke var mulig å gjøre ting «slik vi alltid har gjort», ble vi utfordret til å stille samme spørsmål som Jesus gjorde: «Hva vil du jeg skal gjøre for deg?» Hvordan kan kirken være kirke når den ikke kan invitere inn til fellesskap
som før? Bispedømmenes tilbakemeldinger viser nytenkning langs ulike akser.

Årsrapporten forteller om mye aktivitet i Den norske kirke i 2021. Rapporten skrevet på grunnlag av årsrapporter fra alle bispedømmeråden, utviklingssamtaler og egne rapporter og resultatmål. Den inneholder også rapporter fra Kirkerådet, Mellomkirkelig råd og Samisk kirkeråd. 

Årsrapporten ble godkjent av Kirkerådet 30. mai og skal blant annet sendes til Barne- og familiedepartementet. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"