Konfirmasjon

Hvert år inviteres alle som går i 9.klasse til å følge et opplegg som fører til konfirmasjon. I Trysil er det konfirmasjon omkring pinse hvert år. Opplegget inneholder helgesamlinger, deltakelse på ulike gudstjenester og leir for alle konfirmantene.

Ordet konfirmasjon kommer av det latinske verbet confirmare, som betyr å styrke, bekrefte, stadfeste eller «å gjøre sterk». Konfirmasjon er en gammel tradisjon som har markert overgangen fra barn til voksen. I dag er det å være ungdom en egen tid som skal få rom, også i kirken.

Den norske kirkes ordning for konfirmasjon er i dag en forbønnshandling med bekreftelse av den enkelte og påminnelse av Guds løfter ved dåpen. Å være døpt er en forutsetning for å delta i selve konfirmasjonsgudstjenesten, men alle kan delta i konfirmasjonstiden i Den norske kirke. Konfirmasjon og dåp henger sammen. Derfor blir mange unge døpt i løpet av konfirmasjonstiden.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"