Dåp

Et lite barn er født. Det oppleves stort. Kanskje kjenner du deg igjen i orden fra en av dåpssalmene våre: «Fylt av glede over livets under...  Fylt av undring...  Fylt av beven…  I dåpen legger vi barnet vårt i Guds hender, i takk og tro og tillit til at Gud vil være med gjennom alle dagene som ligger foran.

Hvorfor døper vi små barn?

Vi tar mange valg på vegne av barna våre. Dette valget handler om tro.

Jesus sier: «La de små barna komme til meg». Å velge dåp er å legge barnet sitt i Guds hender i tro på Han som har skapt oss og som har gitt sitt livet for oss. Og som har lovt å være nær i alt, både det som er godt og det som er vanskelig. 

Det handler om tradisjon. Tradisjon betyr å gi videre, og tryggheten i troen vil vi gi videre til barna våre. 

Og det handler om tilhørighet.

I dåpen settes vi inn i den store sammenhengen: Vi står i en familietradisjon, vi står i en 1000-årig tradisjon her i vårt eget land, og vi hører til i et fargerik og mangfoldig verdensomspennende fellesskap; Guds barn i Guds store familie.

Konkret betyr det at den som døpes skrives inn i kirkeboka som medlem i Den norske kirke.

Dåpsselskap

Det er flott å kunne feire livet og dåpen sammen med familie og venner. Hvis dere er på leting etter lokaler til leie, kan kirkekjelleren i Berg leies. Det koster kr 1000 pr dag. Ta kontakt med menighetskontoret på telefon 414 29 597 eller post.strinda.trondheim@kirken.no.