Hei alle lesere av det flotte menighetsbladet for Bakklandet, Lade og Lademoen menigheter!
Møllenberg Antikk, familien:
Jeg skal som første annonsør i menighetsbladet gjøre en liten bedriftspresentasjon, i mitt tilfelle av den lille antikvitetsforetningen Møllenberg Antikk som jeg driver sammen med min kone. Både jeg og min kone har heltidsjobber ved siden av butikken i tillegg til at jeg har en vaktmesterstilling i gården vi bor i. Antikvitetsbutikken er min store hobby. Ellers går det mye på idrett da alle tre barna og jeg selv er aktive i forskjellige idretter. Her kommer en liten presentasjon av meg selv og min familie: jeg jobber på Motor-Trade som formann på personbilverkstedet og min kone hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Jeg flyttet hit til Møllenberg, nærmere bestemt Nonnegata 28 våren 1995, sammen med min daværende samboer, nå kone Camilla Lehtivuori. Flyttelasset gikk ikke bare fra en by til en annen men fra et land til et annet, vi flyttet nemlig fra Stockholm hit til Trondheim. Jeg skal ikke påstå det var en kulturkrasj akkurat men det er mer enn man tror som er annerledes over kjølen. Det er noe helt annet å være turist i et annet land enn det er at faktisk bo der. Vi har trivdes veldig bra her på Møllenberg og etter hvert fått tre fantastiske barn, to døtre og en sønn som alle har vokst opp her på Møllenberg. Vi er alle forholdsvis flittige kirkegjengere med Bakke kirke som "vår" faste kirke. Vi har nok besøkt de aller fleste kirkene i byen etter hvert men Bakke er den vi går i en vanlig søndag. Siden vi er engasjert også i den svenske kirken i Trondheim går vi også ofte i Ila kirke der vi har de svenske gudstjenestene. Ellers hender det at vi er i Lademoen kirke og Vår frue ved spesielle tilfeller. Det hender vi er innom domkirken også, men da oftest sammen med venner fra Sverige og USA som besøker oss. Når vi snakker om domkirken så skal den svenske menigheten vi er engasjert i arrangere Lucia i selveste Nidarosdomen lørdagen den 10. desember 2016 klokken 19. Det kommer 90 sangere fra en musikkhøyskole i Östersund og vi håper på full kirke, kom gjerne dere også og opplev ekte svensk Lucia! Her i Bakke kirke ble jeg og min kone viet, alle våre barn døpt og to av dem (så langt) konfirmert. Her var også mine besteforeldre gift på 1920-tallet, ikke rart dette er "vår" kirke. Min kone har også vært menighetsrådsleder her ved siden av en del andre verv innenfor kirken slik som diakoniutvalget og trosopplæringsutvalget. Som fast kirkegjenger og innbygger i området føles det naturlig å bidra som sponsor til dette bladet, håper bare at flere vil melde seg på etter hvert da kirken er viktig for lokalsamfunnet, byen og landet, om ikke for alle i hverdagen så er den det for de fleste i mange store sammenhenger i livet slik som dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelser.
Møllenberg Antikk, bedriften:
Da vi flyttet hit i 1995 var planen fra starten å åpne denne butikken, det tok dog noen år å etablere seg med jobber for oss begge, oppussing av leilighet og ikke minst barn men høsten 2000 ble butikken endelig etablert. I starten var det selvfølgelig ikke så mange varer som det er i dag men vi hadde ganske raskt et relativt stort utvalg i hvert fall i forhold til størrelsen på butikken. Butikken er bare på ca 100 kvadratmeter men det går å få plass til mange spennende saker hvis man klarer å arrangere og møblere på en balansert og innbydende måte. Om det nå er det kan dere selv avgjøre ved å komme innom for å se selv. Vi kjøper nesten utelukkende våre varer i Sverige, hvilket gir vareutvalget et ganske internasjonalt preg da det finnes mange antikviteter der fra hele verden. Vi kjører 1-2 turer per år for å gjøre større innkjøp og varene vi kjøper kommer fra hele verden, men det meste kommer fra Sverige etterfulgt av Danmark, Tyskland, USA, England og Frankrike. Litt tsjekkisk, italiensk og kinesisk må man også regne med å finne her hos oss, sammen med en del norske ting selvfølgelig. Det som skiller denne butikken fra andre antikvitetsbutikker i byen er vel ellers kanskje de internasjonale preget. Vi har spesialisert oss på byrelaterte antikviteter, finerte møbler fra 1700-tallet laget av skolerte snekkere, finerte møbler fra 1850-tallet frem til tidlig 1900-tallet, flotte lysekroner og klokker, men vi har også parafinlamper, måneskinnslamper, ampler og andre taklamper. I tillegg har vi kobber, tinn, bronse, messing, sølv, nysølv, fajanse, porselen og flintgods. Dette i form av lysestaker, kandelabrer, mat og kaffeserviser, bestikk og pyntegjenstander. Antikviteter har både sjel, kvalitet vakker design og ikke minst en helhetstanke som burde appelere til dem som vil ha noe annet en dagens bruk og kast mentalitet. Når man lagde en ting for 100 år siden og bakover, var det gjerne med en langsiktig tanke om at gjenstanden skulle gå i arv til neste generasjon og videre til neste o.s.v. Det å arve et gammelt møbel for eksempel, var noe man gjorde med stolthet. Den høye kvaliteten er godt dokumentert ved at så mange vakre gjenstander fra tidligere århundrer fortsatt finnes rundt oss, mange også i fantastisk god behold og ikke bare på museum men også i levende hjem den dag i dag. Jeg skrev i mange år artikler i Heimdalsbladet om antikviteter, men nå er det facebooksiden for Møllenberg Antikk som gjelder. Hver fredag kommer det en liten fortelling om en gjenstand sammen med et bilde, eller bare et bilde med en liten tekst. Her kan dere følge med på hva som skjer i butikken og om det kommet inn varer dere ikke sett før.
Velkommen innom for en liten prat eller en omvisning.
Åpent på onsdager og torsdager mellom 17-20!
Vi har også åpent på lørdager og dette er annonsert på døren og på facebooksiden men ca annenhver lørdag mellom 11-15 (hvis dere ikke har facebook kan dere ringe først for å forsikre dere om at det er åpent). Da jeg bor i gården butikken ligger i så er det ingen problemer å åpne for dere utover vanlig åpningstid, bare ring først så kan jeg komme ned og åpne.
- 73 51 33 43
- 91 57 08 29
- d.alm@online.no
Hvis dere har facebook kan dere gå inn på Møllenberg Antikk på facebook der en link også kobler dere videre til hjemmesiden.
- Daniel Alm