Kirke på Svalbard i 100 år

100 ÅR MED KIRKE PÅ SVALBARD 28. august 2021 er det 100 år siden Svalbards første kirke, Vår Frelsers kirke, ble innviet. Kirka ble bygd i løpet av 50 dager i 1921. Store Norske Spitsbergen Kulkompani bekostet bygginga og den ble et viktig samlingsted også med sitt leseværelse som ble brukt som skole fram til 1937. Vår Frelsers kirke ble brent av tyskerne i 1943 og først i 1958 fikk Svalbard igjen kirke.

Vi i Svalbard kirke ønsker å markere det på forskjellig vis høsten 2021 – med noen blikk bakover, men mest på nåtida og framover. Vi ser dette jubileet som ei god anledning til å reflektere over hva Svalbard kirke kan være i vår tid og framover for menneskene som bor her.

På hvilken måte vi er kirke sammen, hva vi svarer på av utfordringer i lokalsamfunnet og verden, hvordan kirka kan være et gjestfritt sted hvor mangfoldet i byen kommer fram – og ikke minst hvordan vi kan bygge bro mellom mennesker. Og også være et hellig sted for møter mellom mennesker og Gud. Dette har med alt vårt liv å gjøre. Vi har fortsatt et særoppdrag i nord, som det en gang ble uttalt av Svalbards første prest, Thorleif F. Østenstad.

Artikkelsnarveger

Kontaktinformasjon for Svalbard Kirke

Svalbard Kirke ligger på Skjæringa i Longyearbyen.

Pb 533
9171 Longyearbyen


Kontoradresse:  Vei 303

E-post: post.svalbard@kirken.no.
Telefon: 79 02 55 60
Telefon- og besøkstid: Tir-fre 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"