Det siste Jesus delte med disiplene før han ble usynlig for dem, var «misjonsbefalingen» (Matteus 28,18-20). Her blir alle som tror på Jesus bedt om å bringe Jesusfortellingene videre, slik at nye mennesker kan få høre om Jesus og det han gjorde.
Misjon handler altså om å dele budskapet om Jesus. Alle mennesker er skapt i Guds bilde. Når vi blir døpt, blir vi del av Jesu verdensvide kirke og vi tilhører Jesus. Så inviteres vi til å dele Jesus-fortellingen videre. Det foregår lokalt i kirker og menigheter, og ved at mennesker krysser landegrenser for å dele evangeliet. Det er dette siste som ofte kalles misjon. I Norge er misjonsarbeid som krysser landegrenser som regel organisert gjennom misjonsorganisasjoner.
Misjon og nestekjærlighet
Kirken skal og være åpen for forskjellige mennesker, grupper og kulturer. Det grensesprengende og inviterende er sentrale trekk ved kirken. Evangeliet formidles gjennom ord og handling. Mye av det som skjer i regi av misjonsorganisasjonene våre, handler om skole, helse, vann og jordbruk v.s.a. menighetsbygging og opplæring til tro. Jesus utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv. Det er vår misjon!
Samarbeider med misjonsorganisasjoner
Misjon er et felles oppdrag for hele den verdensvide kirke. Den norske kirke samarbeider med misjonsorganisasjoner og andre kirker både i Norge og utenfor landets grenser. «Samarbeid menighet og misjon» (SMM) er et samarbeidsorgan mellom Den norske kirke og sju misjonsorganisasjoner. SMMs visjon er: Misjonerende menigheter, - der evangeliet frigjør og utruster mennesker til å dele troen gjennom nærvær, handling og ord, lokalt og globalt
Oddernes menighets misjonsprosjekt
Oddernes menighet samarbeider i perioden 2021-2023 med Normisjon. Her kan du lese mer om prosjektet menigheten støtter. Tekst og bilde under er hentet fra Normisjonens nettsider. Her kan du lese mer om prosjektet.
Menighetsbygging og evangelisering i Bangladesh

I Bangladesh er 9 av 10 muslimer. Under 1 % er kristne og åpen evangelisering tolereres ikke. Normisjon er med å støtter tre lokale kirkesamfunn som i all hovedsak tilhører marginaliserte folkegrupper. Vi ønsker å hjelpe disse kirkene til å bli stadig mer misjonale og bygge gode ledere.
Bangladesh Northern Evangelical Lutheran Church (BNELC) er den største av de tre samarbeidskirkene, og består i hovedsak av santaler, en minoritetsgruppe Normisjon har fulgt siden 1867. Her støtter Normisjon kirkens menighets- og lederutviklingsprogram (bl.a, Martha Maria-skolen hvor unge santaljenter får bibelundervisning, praktisk og teoretisk utdannelse) og Women Prayer Work, et bønne- og disippelnettverk for kvinner. I tillegg støtter Normisjon barne- og ungdomsarbeidet hvor over 3500 barn og unge er med.
Gjennom samarbeidskirken Evangelical Christian Church (ECC) støttes et misjonalt og diakonalt lederutviklingsprogram. I Chittagon Hill Tracts, et lukket jungelområde på grensen til Burma, støtter Normisjon noen lokale personer som ønsker å fortelle folkeslagene i deres region om sin kristne tro. De bor i og reiser inn til steder som er helt utilgjengelig for folk utenfra.
Den tredje samarbeidskirken, Sylhet Presbyterian Synod (SPS), består av medlemmer fra flere minoritetsgrupper som Khasi, Santal og Gharo. Her støtter Normisjon et desentralisert Bibel- og lederutviklingsprogram for 230 elever. Her er også planen å bygge et nytt internat.
Du kan støtte menighetens prosjekt ved å vippse Oddernes menighet på #116643. Merk innbetalingen med: Misjonsprosjekt Bangladesh