Vigsel i kirken

Kjærligheten fortjener en feiring! Velkommen til kirken for deres store dag. I en kirkelig vielse er det rom for dere og deres kjærlighet for hverandre. I et vakkert kirkerom, med musikk og tekster som berører, gir dere løftet om å elske og ære hverandre.

Et bryllup kan gjennomføres enkelt, med kun prest, brudepar og forlovere til stede, eller det kan være full kirke og en stor fest over flere dager. Men i sentrum står uansett to mennesker som vil dele livet med hverandre. For mange er dette et av de viktigste valgene man tar i løpet av livet, og mange velger å gifte seg i middelalderkirken vår eller i den nyere Justvik kirke.

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling, og i Norge er det lange tradisjoner for at dette kan skje i kirken.

Par som er borgerlig gift kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet. De fleste vielsene i Oddernes eller Justvik foregår på lørdager, men det er også noen som gifter seg på andre ukedager. Noen kombinerer også dåp og vigsel. Mer informasjon og praktiske råd til dem som planlegger bryllup i kirken, finnes i lenkene under. Hvert år arrangerer vi Brudeparkveld fredag før palmesøndag. I løpet av kvelden får kommende brudepar praktiske opplysninger om vielse i Oddernes, i tillegg fremføres eksempler på ulike musikkstykker og salmer man kan benytte seg av når man planlegger eget bryllup.