NB! Endrede møtetidspunkt - alle møter blir på lørdag!
Denne helgen i mars ønsker vi å trekke linjene fra Paulus sin tid fram til vårt tid. Det tok nesten tusen år fra Paulus satte sine fotspor i traktene ved Middelhavet til kristendommen kom til Norge – til dels ved metoder som var helt annerledes enn Paulus sine.
Det tok videre nesten tusen år fram til vi fikk en ny misjonstenkning med Hans Nielsen Hauge som satte sine fotspor i det meste av Norge – bokstavelig talt – fra slutten av 1700-tallet.
Misjonsorganisasjonene med både nasjonalt og internasjonalt fokus kom fra midten av 1800-tallet, og representerte en ny retning, en ny tenkning og et annet åndelig fokus.
Misjonale liv
A. På 1800-tallet
Hvordan kan vi si at vi si at tradisjonene med Hans Nielsen Hauge og oppstarten av misjonstradisjonene er å følge i Paulus' fotspor – i overført betydning?
Hvor godt samsvarer det arbeidet som ble startet i disse tidene med bibelske idealer fra Paulus sin tid?
B. Nåtid og framtid
Videre ønsker vi å sette fokus på misjonalt liv og hvordan vi kan tenke misjon framover. Vi ønsker å få med oss noen som kan fortelle om sine misjonale liv med tanke på både internasjonal og nasjonal misjon. Samtidig ønsker vi at fokuset også kan peke framover. Hvordan ser vi for oss at misjon kan være om noen år? Hvordan kan vi «leve og gjøre misjon» i vår tid – nært og fjernt?
Lørdag kl. 10.00
Hjalmar Hugdal forteller fra sitt liv som misjonær i Mongolia
og lærer ved Øya vgs.
Anne Lise og Jostein Landrø forteller fra sine liv
blant annet på Mjuklia.
Anne Lise bidrar også med sang
Mat mellom møtene
Lørdag kl.12.30
Ragnar Evenstad forteller om Hans Nielsen Hauge
Ingen møter fredag
Arr.: Normisjon