Vigsel i kirken

Bryllup er en fest for kjærligheten. To mennesker lover å elske og ære hverandre, og å holde sammen i gode og onde dager resten av livet. Det handler om de to, men de to står ikke alene. Løftene blir gitt med vitner til stede.

Å inngå ekteskap eller vigsel er en offentlig handling som kan skje borgerlig eller kirkelig. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. Et bryllup i kirken kan være enkelt eller påkostet. Brudeparet kan være unge eller godt voksne, kvinne og mann, eller to av samme kjønn. Den norske kirke tilbyr kirkelig vigsel til alle par som ønsker dette.

De som skal bli viet kan feire dagen med familie, slekt og venner. De kan si ja til hverandre med bare prest og forlovere til stede.

Stort eller lite bryllup – i kirken blir livet lagt frem for Gud med bønn om velsignelse. Alle par som har giftet seg borgerlig, er velkommen til kirken for å be om forbønn for samlivet. For dette har kirken en egen liturgi.

Ønsker dere vigsel i en av kirkene i Larvik prosti/kommune? Ta kontakt med kirkekontoret på telefon 33 17 30 00. Vi har telefontid mellom kl. 10.00 og kl. 14.00. Eller bestill vielse her på våre nettsider.

I kirkene i Larvik er det mulighet for vigsel lørdager på tre faste klokkeslett: 12.30, 14.00 og 15.30.

Sitat

Vigsel bestilles ved å registrere personopplysninger, ønsket sted og dato via bestillingskjemaet i linken nedenfor. Vi tar så kontakt for å avtale tidspunkt. Vigsler for 2024 er åpent for bestilling. Vigsler for 2025 åpnes for bestilling 6. februar 2024.