Senket romtemperatur i Torshov kirke

Nå skal alle kirkene i Oslo delta i strømsparingsdugnad.

Senket romtemperatur i Torshov kirke

Kirkevergen i Oslo sammen med Oslo bispedømmeråd, har ikke sett annen utvei enn å ta kraftfulle grep. Strømprisene når nye høyder og vinteren kommer!

Vi har mange kirker i Oslo som skal holdes varme. Kirkevergen har sett at det i 2022 blir dyrt. Beregninger viser at kirkene i Oslo vil bruke 22 mill kr mer i strøm i 2022 enn kirken har penger til. Derfor er det bestemt at temperaturen i kirkerommene skal senkes til 15 grader og til 19 grader i andre rom det er aktivitet i. Målet er å unngpå permisjoner og helst også stengte kirker. Med dette grepet håper kirkene i Oslo at vi i fellesskap skal lykkes med det. Ja, det er dramatisk, men det er en samlet Oslo-kirke som ser at dette grepet er nødvendig.

I Torshov og Lilleborg vil vi gjøre alt vi kan for å opprettholde aktiviteten. Vi vil gjennomføre gudstjenestene våre etter planen. Vi ber folk forberede seg på at temperaturen i kirkerommet fremover vil være 15 grader. Aktiviter for barn og unge blir også opprettholdt. Aktivitetene som vanligvis er inne i kirkerommet, vil legges til andre rom i kirken. Det gjelder babysang, barnesang ol. Alle andre aktiviteter som ungdomsarbeid, formiddagstreff ol. går sin gang. Å være i rom med 19 grader skal ikke by på de store utfordringene, tenker vi.

Vi håper alle forstår nødvenigheten av dette og fortsatt deltar på gudstjenester og samlinger. Vi trenger fellesskapene og møteplassene våre, særlig i en tid med usikkerhet og uventede utfordringer.

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"