Dåp

Det finnes flere måter å feire at et barn er kommet til verden på. Dåp er en av dem! I kirka døper vi barn fordi vi tror at alle mennesker, store og små, er skapt, ønsket og elsket av Gud. Gratulerer med den nyfødte, og velkommen til dåp i Sagene og Iladalen menighet!

Et nytt barn har kommet til jorden. Et nytt familiemedlem. Et lite menneske med et helt liv og en hel verden foran seg. For mange handler dåpen om tradisjoner, gode minner, å skape en dag for familien og å ha et punkt i livet som nettopp handler om dét: Livet. For enten man er troende eller tror, er livet noe forunderlig. En gave. Noe man kanskje ikke kan sette ord på. Om man tviler eller tror: Alle er velkommen til dåp.

Når et barn blir båret til dåp, blir vi minnet om at ingen kan bære seg selv. Gjennom dåpen blir vi en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden– og gjennom alle tider. Det er en markering der barnet har sine viktigste støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge barnet alle dager. I kirka døper vi barna fordi vi tror at alle mennesker, store og små, er skapt, ønsket og elsket av Gud. I dåpen blir barnet bekreftet som det barnet allerede er: Guds barn, skapt i Guds bilde, og løftet inn i et usynlig fellesskap som er større enn oss selv.