Vigsel i Manglerud kirke

Bryllup er en fest for kjærligheten! To mennesker lover å elske og ære hverandre, og holde sammen i gode og onde dager resten av livet. Det handler om de to, men de står ikke alene. Løftene blir gitt med vitner tilstede, og foran Guds ansikt. Velkommen til å gifte dere i Manglerud kirke!

Å inngå ekteskap er en offentlig handling, og en godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. I kirken skjer dette i en ramme med salmer og bibeltekster, og vi ber for brudeparet, for deres hjem og deres liv sammen.

Bryllup ser veldig forskjellige ut. Et bryllup kan være enkelt eller påkostet. Det kan være kun med brudepar, to vitner og en prest, eller med mange tilstede. Brudefolket kan være unge eller godt voksne, kvinne og mann, eller to av samme kjønn. Det kan gjøres på en vanlig ukedag, eller i helga. Hvis dere gifter dere i deres lokale kirke, er en kirkelig vielse helt gratis.

I forkant av vielsen møter dere en prest til en vigselssamtale, der dere planlegger vielsen og snakker om det som er viktig for dere. Vigselsliturgien har noen faste elementer, men dere har mulighet til å sette deres personlige preg på vielsen.

Par som har giftet seg borgerlig, og ønsker forbønn for samlivet, kan også få det.

Det praktiske rundt tid og sted finner dere best ut av ved å ringe Kirketorget: 23 62 90 09 eller ta kontakt på mail: kirketorget.oslo@kirken.no.

Har du spørsmål rundt innholdet i vielsen eller er det noe dere ønsker å snakke med en prest om? Ta gjerne kontakt med sokneprest Kjetil Hoel Hauge.