Konfirmasjon 2025

Konfirmant i Grønland, Kampen eller Vålerenga?  Tiden er inne for at du som skal bli konfirmant i 2025 skal melde deg på!

Har du lyst til å bli konfirmert i Vålerenga, Kampen eller Grønland kirke? 
MELD DEG PÅ HER TIL KONFIRMASJON 2025!

Konfirmasjonsundervisningen for 2025-kullet begynner med et info-møte allerede torsdag 10.oktober 2024 i Kampen menighetshus. (Det kan hende vi må flytte oss over i kirken hvis menighetshuset blir for fullt) 

Deretter en oppstartshelg i januar 2025, undervisning annen hver torsdag fra januar til juni. Leir i sommerferien og så konfirmasjonsgudstjenester i september 2025.
Vi lærer om tema som inkluderende fellesskap, ulike kirkelige praksiser som dåp og nattverd, vennskap, kjærlighet, grenser, rettferdighet, globalt engasjement og mye mer. Feks deltar konfirmantene i Fasteaksjon hvor vi samler inn penger til Kirkens nødhjelps arbeid for rent vann.
Kampen, Vålerenga og Gamlebyen- Grønland holder konfirmasjonsundervisningen sammen, men selve konfirmasjonen skjer på hver sin søndag i september.

LEIR
Konfirmasjonsleir er på Camp Norefjell : KFUK-KFUM Norge - Camp Norefjell 2025

PRIS 

70 % av konfirmanttida blir subsidiert av menighetene. 
Egenandel konfirmanten skal betale er 1800 kr. Dette inkluderer sommerleir, 
materiell, transport, mat, overnattingshelg ++.
Hvis det er vanskelig å betale – så slipper du å betale! IKKE la egenandelen stå i veien for at å melde deg opp til konfirmasjon. Ingen skal oppleve at de ikke kan delta på grunn av penger. Kontakt prest Kristian (KK844@kirken.no) så fikser vi det. Husk at Kristian har taushetsplikt!


KONFIRMASJONSSELSKAP
For noen år siden, under pandemien hadde mange konfirmanter små kakeselskaper for konfirmantene sine i stedet for de større tradisjonelle feiringene. Vi fikk høre at for mange var det meget hyggelig og vellykket! Husk at det fremdeles er mulig å holde høytidelig fest hjemme uten mange gjester. I noen av menighetene vil  det også bli en fest-lignende kirkekaffe på konfirmasjonsdagen – slik at dere kan 
feire der! Mer info om dette kommer.

GRATIS FEST-LOKALE:
Dersom konfirmanter i Grønland kirke ønsker, er det mulig å låne fest-lokale på Forandringshuset som ligger vis-à-vis kirka. Det er førstekvinne eller mann til mølla. Send SMS til Ingvil Storheim for forespørsel: 98 03 72 75.

INFO-MØTE:
Mer om konfirmanttiden i Gamle Oslo blir får du på info-møtet! 
Ta med deg en voksen, og kanskje en venn som også vurderer konfirmasjon?
Tid: Torsdag 10.oktober 2024, kl. 18.00.
Sted: Kampen menighetshus eller Kampen kirke 

KONFIRMASJONSDATOER:
Kampen kirke: søndag 07.09.25.
Vålerenga kirke: søndag 07.09.25. og søndag 14.09.25. Søndag 7sept vil det også være mulighet for en felles festmarkering i menighetssalen etterpå!
Grønland kirke: søndag 21.09.25.

UNDERVISNING TID & STED:
Annenhver torsdag i Kampen menighetshus. Oppstart enten 9. januar eller 16.januar 2025.
Overnattingshelg i Grønland kirke 24.-26.januar 2025.
Konfirmasjonsleir i uke 26 (23.-27.juni).

HVILKEN KIRKE HØRER JEG TIL?
Konfirmantopplegget i Vålerenga, Grønland og Kampen er felles. 
Så langt det er mulig, kan du selv bestemme hvilken kirke du ønsker å konfirmeres i.

KOMMUNIKASJON OG INFORMASJON
Straks vi kommer i gang med undervisningen vil all informasjonsutveksling foregå via appen Spond. Det betyr at du som er konfirmant OG du som er foresatt må laste ned, og sette deg inn i hvordan Spond fungerer. Du kan begynne med å lese om Spond på nettsiden, eller du kan kikke på videoen under (filmen er på engelsk)

SPØRSMÅL?
Sjekk først ut de røde FAQ-boksene under, eller les denne artikkelen en gang til. Har du fremdeles ting du lurer på? Ta kontakt, via SMS, med trosopplæringsleder Ingvil (98 03 72 75), eller konfirmantprest Kristian på e-post (KK844@kirken.no). Vi svarer etter beste evne eller ruter dere videre til riktig person.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"