Slik åpner Gabriel Scott den berømte romanen Kilden og viser hvor vakkert og brutalt kort et menneskeliv kan oppsummeres.
Det er vanskelig å snakke om døden uten å snakke om livet. Og vica versa. Derfor skal det handle om begge deler- liv og død - når vi setter av en hel uke til å dvele ved dette i Grønland kirke i uke 44 (25. okt – 1. november). Se link for fullt program.
Kan det komme noe godt ut av å dvele ved døden, lurer du kanskje på?
Ja, det tror vi. Det går an å bli venn med døden. Memento Mori – husk du skal dø!, sa de gamle romerne for å sette sitt liv og sine handlinger i perspektiv. Og akkurat det skal vi forsøke å gjøre denne uka når vi inviterer ulike gjester til temakvelder, holder konsert og ikke minst allehelgensmesse hvor vi skal minnes de kjære vi har mistet.
Med døden som horisont tvinger det seg frem et livsalvor – men kanskje også livsglede? og et spørsmål om hvordan vi skal leve og hva vi skal
bruke tida vår til. Kunsten er lang og livet er kort, som det heter. Hva er verdt å bruke tida på? Er noe bedre enn noe annet? Hva er meninga med livet og hva
skjer med oss etter døden?
Ulike teologer og filosofer har opp gjennom tida gitt ulike svar på disse spørsmålene, og det samme skal vi forsøke å gjøre denne uka når vi inviterer gjester som Sissel Gran, Thorgeir Kolshus, Åste Dokka, Linn Stalsberg, Cecilia Salinas m.fler. Vi lar likegodt poeten Arne Ruset få innlede uka:
Å leve
er ikkje akkurat det lettaste
som finst
ikkje alltid vakre roser
og fin musikk
men sidan no
dette orgelet likevel står her
kan vi vel spele litt på det»