Dåp

Dåpen er en av de store dagene i familien. Dåpsdagen er en markering og feiring av barnet som er født. Men den er noe mer. Dåp er ett av kirkens to sakrament. Det er en hellig handling kirken utfører på oppdrag fra Jesus.

«Gud er kjærlighet» (1 Joh 4, 8), det skal prege en dåpsgudstjeneste i Grønland kirke. En dåpsgudstjeneste skal være vakker og høytidelig, men ikke stiv, derfor anbefaler vi å legge dåpen til en gudstjeneste hvor et av våre kor deltar. Det gir en flott musikalsk ramme rundt dåpsfeiringen. St Hallvard-guttene og Schola St. Hallvard beriker vår sang og løfter vår liturgi. Grønland kirke har en fantastisk akustikk.

Dåpen finner normalt sted under en søndagsgudstjeneste i den kirken du sogner til, men den kan også finne sted i andre kirker og på andre dager enn søndag.

Uansett, bor du i Gamlebyen og Grønland menighet, er det her du er medlem og til oss du kan henvende deg om du har spørsmål om dåp, vil bestille dåp eller ha dåpssamtale. Det er gratis å bli døpt. Om dere ikke har dåpskjole, kan dere låne en av menighetens flotte dåpskjoler så lenge dåpen finner sted i Grønland kirke. Ønsker dere å feire dåpsselskap under kirkekaffen, er dere hjertelig velkommen til det - vi har byens beste kirkekaffe. Som menighetens gave til dåpsbarnet tilbyr vi gratis leie av vårt menighetshus, så framt det er ledig, slik at dere kan gjøre i stand til dåpsfest der.

Sitat

"Det skjer et under i kirken, større enn verden vet. Barnet får del i Guds rike, svøpt i hans kjærlighet. Det skjer et under i verden, her skapes liv av ord. Barnet er størst i Guds rike, skjønt det er minst på jord."

Dåpssalme nr. 591