Om kirken

Hånes Kirke er en arbeidskirke og ble bygget i 1986. Kirken er bygget i leca og har sitteplasser til 280 personer. Arkitekt er Arild Lauvland. Menigheten har i dag ca. 2800 medlemmer.

Om kirken

Da utbyggingen av Hånesområdet startet på 1970 tallet, var området en del av Randesund menighet. Det ble etter hvert et ønske om egen kirke på Hånes. Med tomt fra kommunen, innsamlede midler, lån og en stor dugnadsinnsats ble arbeidet satt i gang. I 1986 stod kirken ferdig. I forbindelse med at Hånes ble eget sokn i 1994, overtok kommunen ansvaret for  kirkebygget og driften.
Kirkebygget er oppført i leca. Kirkerommet har ca. 280 sitteplasser. Arkitekt er Arild Lauvland.

I 1997 fikk hele fondveggen (veggen bak alteret) en utsmykning laget av Borgny Svalastog. Hun har også laget kirketekstiler som antependium, prekestolklede, døpefontklede og messehagel.

I 2004 ble kirken utvidet med festsal og flere grupperom. I underetasjen i tilbygget fikk man bandrom/musikkøvingsrom og lagerplass.

Alterpartiet ble ombygd i forbindelse med at kirken fikk installert nytt orgel. Det ble tatt i bruk høsten 2010 og er bygd av Grönlunds orgelbyggeri i Sverige.

I 2019 fikk kirken et nytt prosesjonskors laget av kunstneren Barbro Raen Thomassen.  Kirkesalen fikk nye stoler i 2019. Samtidig ble alterbord, lesepult og døpefont pusset opp.

Våpenhuset ble malt i 2020 og nye møbler og belysning gjorde rommet mer åpent og brukervennlig til f.eks. kirkekaffe.

I 2023 er kontordelen utvidet.

Utvendig har man på dugnad fjernet trær og busker slik at kirken ble mer synlig i omgivelsene. Sammen med ny utebelysning tror vi dette vil gjøre området rundt kirken mindre attraktivt for uro og hærverk. 

Neste planlagte renovering av kirkebygget er nytt gulv i kirkesalen og oppgradering av lydanlegget. 

Kontaktinformasjon for Hånes menighet

Adresse:

Øvre Brattbakken 5
4635 Kristiansand

Link til googlekart

Telefon til Kirkens servicetorg: 

38 19 68 00


E.post: Haanes.kristiansand@kirken.no

Har du tilbakemeldinger om nettsiden? Er det noe du liker eller noe du savner? Send oss en e-post og la oss få vite om det.

Vippsnr:  #123980 – Hånes sokn

Kontonr: 3000.07.70147

Org. nr.: 976992571

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"