13 - 20

Gratis samtaletilbud for ungdom i alderen 13 til 20 år.

Andreas Bjørnteig (politikontakt for Frogn og Nesodden), Ragnar Sørlie (senterleder Drøbak City), Halvor Bekken Aschim-Teigum og Helena Tomer (begge fra Det norske kirke). Foto: Maria S. Bergh

www.13-20.no er en del av Den norske kirkes diakonale tjeneste og etablert flere steder i landet hvor vi samarbeider med med kommunale og statlige instanser, kjøpesentre og lokale menigheter.

Nå skal Helena og Halvor som jobber i nabomenighetene i Ås og Frogn, samarbeide om dette tilbudet. Det bidrar til at man kan nå ut bredere til ungdommene som drar på kryss og tvers mellom kommunene.

I trygge relasjoner åpnes det rom hvor man kan tenke, snakke og lytte til seg selv og andre. Vi ønsker å være medvandrere for ungdom. Det innebærer å gå ved siden av, i ungdommens tempo, og sammen reflektere over ungdommens ulike valg og muligheter. 

13-20 jobber også med tyveri-tiltak. Nå har Helena og Halvor inngått et samarbeid med politiet og Drøbak city. Det går kort forklart ut på at ungdom som blir tatt for stjeling får tilbud om oppfølgingssamtale i regi av 13-20, i stedet for å bli utvist. Når vekter/politi snakker med ungdommen vil de få tilbud om dette som er helt frivillig å takke ja eller nei til.  Formålet er å hjelpe den unge med adferdsendring, da stjeling kan være et uttrykk for flere ting.

Se også omtale i Amta, 24.9.2023.

Ungdom trenger ikke henvisning for å snakke med 13-20, det betyr at de også kan ta direkte kontakt med oss:

  • Helena Tomter, sosionom og diakonimedarbeider, Drøbak og Frogn menighet, e-post: helena@13-20.no
  • Halvor Bekken Aschim-Teigum, ungdomsdiakon, Kroer, Nordby og Ås menigheter, epost: halvor@13-20.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"