Konfirmasjon

Konfirmasjonstiden i kirken er ikke bare for deg som tror. Å være konfirmant i kirken er like mye for deg som tviler eller bare er nysgjerrig.

Ordet konfirmasjon kommer av det latinske verbet confirmare, som betyr å styrke, bekrefte, stadfeste eller «å gjøre sterk». Konfirmasjon er en gammel tradisjon for å markere overgangen fra barn til voksen.

Den norske kirkes ordning for konfirmasjon er i dag en forbønnshandling med bekreftelse av Guds løfter ved dåpen. Å være døpt er en forutsetning for å delta i selve konfirmasjonsgudstjenesten, men alle kan delta i konfirmasjonstiden i Den norske kirke. Konfirmasjon og dåp henger sammen. Derfor blir mange unge døpt i løpet av konfirmasjonstiden.

Påmelding til konfirmasjon: https://minkirkeside.no/asker

Spørsmål og svar om konfirmasjon

Skal du velge om du skal bli konfirmant i kirken og har spørsmål? Her får du massevis av svar. Vi håper du velger konfirmasjon i kirken!

Les mer

Konfirmasjon i kirken: – Du får noe mer!

Å få gaver, oppmerksomhet og nye venner, er fint. Men ved konfirmasjon i kirken er kristne verdier og kunnskap om kristendommen en verdifull bonus, mener Ada, Helene, Henrik og Håvard.

Les mer

Ti gode grunner til konfirmasjon i kirken

Her er ti gode grunner som konfirmanter oppgir når de velger kirkelig konfirmasjon.

Les mer

Tilrettelagt konfirmasjonstid

Konfirmasjon er for alle! Noen har behov for individuell tilrettelegging. Hvordan det kan skje, kan du lese mer om på denne siden.

Les mer

Se filmer om konfirmasjonstiden

Opplegget for konfirmasjonstiden varierer fra sted til sted. Det vanligste er at konfirmasjons-undervisningen foregår det året du går i niende klasse, og at det strekker seg over åtte måneder.

Les mer

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"