Program for Påskefest 2024

Én kunstutstilling, og over 150 konserter og gudstjenester i de 34 kirkene våre!

Den årlige påskeutstillingen under Påskefest 2024 er med Carl Martin Hansen, og kan sees i Slettebakken kirke fra palmesøndag. (Foto: utsnitt av kunstnerens Rock sceneries)

Påskefest 2024 er nå over! Takk til alle som har kommet til kirkene på konserter, gudstjenester, kunstutstilling og andre arrangementer. Velkommen tilbake til Påskefest 2025!

 

SØNDAG 17. MARS / LØRDAG 23. MARS / PALMESØNDAG / ONSDAG 27. MARS / SKJÆRTORSDAG / LANGFREDAG / PÅSKEAFTEN / FØRSTE PÅSKEDAG / ANDRE PÅSKEDAG / TIRSDAG 2. APRIL / ONSDAG 3. APRIL / TORSDAG 4. APRIL / SØNDAG 7. APRIL /SØNDAG 14. APRIL /LØRDAG 20. APRIL / SØNDAG 21. APRIL

 

 

 

LØRDAG 16. MARS

 

Påskekonsert med Sankta Sunniva Kammerkor 
BERGEN DOMKIRKE KL. 18.00

Dirigent Eirin Beate Åserud-Løvlid

 

SØNDAG 17. MARS 

Magnificat
Korgudstjeneste med urfremføring
 
SÆLEN KIRKE KL. 11.00 

Storslått høymesse på Maria budskapsdag i Sælen kirke. Kammerkoret STEMMER deltar, blant annet med en urfremføring av et stort anlagt Magnificat for kor, strykekvartett, sopran-sax, marimba og rørklokker, skrevet av korets egen dirigent, Tore Kloster. En begivenhet vel verdt å få med seg. Sokneprest Gunn Kongsvik forretter.  

 

Dancing day
Konsert på Maria budskapsdag
 
NYGÅRD KIRKE KL. 19.00 

Program: Hovedverket Dancing day med harpe av J. Rutter. Korverk av Stig. W. Holter og Egil Hovland som ville ha blitt 100 år i 2024.

Medvirkende:
Solistkompaniet, Damekor Vest og sangere fra Radøy Damekor
Harpe: Johannes Wik
Obo: Karolina Chiemwielska
Cello: Johann Sebastian Blum 
William Kay og Sjur Hjeltnes orgel og flygel
Jan Røshol dirigent og prosjektleder

Billetter kr. 150,- ved inngang/forhåndssalg kr. 100,- 

Karl Jenkins
The armed man: A mass for peace
 
ST. MARKUS KIRKE KL. 19.00 

Verket fremføres i kammerversjonen med solist, kor og 12 musikere. 
Bergen Kammerkor, utvidet med prosjektsangere, og dirigent Annlaug Hus deltar. 

Line Gulbrandsen, fløyte; Stefan Bivand og Sylwia Harasiuk, fiolin; My Steinum, bratsj; Kristi Værholm, cello; Jon Mjølhus Åsnes, kontrabass; Svein H. Giske og Torstein Holmås, trompet; Andreas Heier Røe og Torstein Åvar Sollien, perkusjon; Mariko Takei Myksvoll, orgel; Eli Johanne Rønnekleiv, solist.
 
Billetter kr. 300 kan kjøpes på TicketCo (Med promokoden: vennepris er billettprisen kr. 250) 

 

TIRSDAG 19. MARS

Formiddagskonsert
LAKSEVÅG KIRKE KL. 13.00

Camilla Bernt, alt, Nina Martinsen, sopran, Jan Røshol, orgel. Sosial samling med kaffe m.m. i kirkestuen
etter konsertene.
Kollekt/Vipps.

 

LØRDAG 23. MARS 

 

Julius Reubke
Orgelsonate i c-moll over Salme 94
 
ST. MARKUS KIRKE KL. 12.00 

Orgelkonsert i St. Markus kirke med kantor Mariko Takei. Sonaten som skal fremføres gjenspeiler, og baserer seg på, teksten i Bibelens salme 94, som har en sorgfull og dyster stemning der harme og urettferdighet rår. Velkommen på konsert på komponistens 190 års fødselsdag (Han ble født 23. mars 1834). 
 

PALMESØNDAG 24. MARS 

 tegning og akvarell i svart og rosa og grønt og gult
Fra serien Rock sceneries, av Carl Martin Hansen.

Påskeutstillingen: Carl Martin Hansen 
SLETTEBAKKEN KIRKE – ÅPNING KL. 14.00 (endret fra kl. 12.30) 

Kunstutstilling i kirkerom og menighetssal i hele påsketiden fra palmesøndag til pinse. Utstillingen er åpen i forbindelse med arrangementer i kirke og menighetssal. Årets utstiller er den danske kunstneren Carl Martin Hansen, bosatt i Bergen. Han arbeider med skulptur, tegning og maleri. Han har utdanning fra Hochschule der Bildende Künste, Hamburg, Vestlandets Kunstakademi og Kunstakademie Düsseldorf. 

 

Sei gegrüßet, Jesu, gütig 
BERGEN DOMKIRKE KL. 19.30 

Kantor Øystein Steinsland fremfører J. S. Bachs storslåtte orgelpartita over den tyske pasjonssalmen "Sei gegrüßet, Jesu, gütig". Korgruppe fra Bergen Domkor synger koraler og korte motetter av bl.a. Bach og Weelkes, ledet av domkantor Sigurd M. Øgaard. En flott innledning til påskedramaet. 

Biletter kr. 100 kjøpes på ticketco.events

 

ONSDAG 27. MARS

 

Orgelkonsert med Sigurd M. Øgaard 
NYKIRKEN KL. 12.00 

Orgelmusikk i den stille uken. Domkantor Sigurd Melvær Øgaard spiller verker av bl. a. J.S. Bach, E. Hovland og E. Tøsse. Gratis adgang. 

 

SKJÆRTORSDAG 28. MARS

 

Orgelkonsert på skjærtorsdag 
BIRKELAND KIRKE KL. 18.00 

Orgelkonsert ved kantor Asbjørn Snilstveit i forkant av gudstjenesten som starter kl. 19.00. Det blir program av J.S. Bach og E. Hartmann.  
Gratis inngang. 

 

Pasjonskonsert  
SANDVIKSKIRKEN KL. 19.00 

Meditativ musikk med påfølgende gudstjeneste i pasjonstiden med solist og menighetens kantor. 

 

Pasjonskonsert 
OLSVIK KIRKE KL. 18.00 

Meditativ musikk i pasjonstiden med Johann Sebastian Blum, cello og Rune Johnsen Klevberg, cello. 
Gratis inngang. Kollekt. 

 

Orgelkonsert ved Karstein Askeland 
MARIAKIRKEN KL. 18.00

Musikk for pasjonstiden av J.S. Bach.
Billetter kr. 100, - kan kjøpes på Ticketco.no 

 

Musikalsk skjærtorsdagsmeditasjon 
STORETVEIT KIRKE KL. 17.30 

Fagottist Jim Lassen og kantor Jostein Aarvik framfører musikk av bl.a. J.S. Bach og W.A. Mozart. Konserten går direkte over i Skjærtordagens nattverdgudstjeneste. Gratis inngang. Kollekt. 

 

Musikkgudstjeneste 
SLETTEBAKKEN KIRKE KL. 19.30 

Nattverdmesse med rikt musikalsk preg. Johan Sebastian Blum, cello og Kåre Rivenes, orgel deltar. 
Ida Maria Heggelund er liturg. 

 

LANGFREDAG 29. MARS

Orgelresitasjon på langfredag 
ARNA KYRKJE KL. 10.30 

Kantor i Arna kyrkje Olav Arne Steinkopf, presenterer orgelmusikk av bl.a. J. S. Bach og L. Vierne. Dette er en kort orgelkonsert med musikk som passer til dagens spesielle karakter. Konserten er med og setter an tonen til langfredagens gudstjeneste som begynner kl. 11.00. Det er gratis inngang. 

 

Pergolesi
Stabat mater

FRIDALEN KIRKE KL. 11.00 

Det har blitt en tradisjon mange setter pris på at Pergolesis "Stabat Mater" fremføres som en del av Pasjonsgudstjenesten i Fridalen kirke langfredag. Det å få fordype seg i et verk over tid, gir både utøvere og lyttere en mulighet til å trenge dypere inn i tekst og musikk. Det er også blitt en tradisjon at skuespiller Ragnhild Gudbrandsen leser lidelsesfortellingen. Dette er med på å levendegjøre teksten. 

 

Langfredag i Sandvikskirken 
SANDVIKSKIRKEN KL. 15.00 

Vi leser historien om Jesu lidelse. Korgruppe synger Trond Kvernos Improperia Salvatori Nostri fra den gamle langfredagsliturgien. 

 

Konsertplakat

Pergolesi
Stabat mater

BERGEN DOMKIRKE KL. 19.30 

Bergen Domkor vokalensemble og domkantorene Sigurd Melvær Øgaard og Kjetil Almenning fremfører sammen med med Bergen Barokk og solister Stabat mater av Pergolesi og det mindre kjente, men utrolig vakre "Cruxifixus pro nobis" av britiske Kenneth Leighton. 

Billetter: kr. 150 (gratis for barn/unge opp til 26 år) kan kjøpes på TicketCo.

PÅSKEAFTEN LØRDAG 30. MARS

 

Lamento
Orgelkonsert
 
BERGEN DOMKIRKE KL. 12.00 

Orgelmusikk til refleksjon på påskeaften. Domkantor Sigurd M. Øgaard spiller musikk av bl. a. D. Buxtehude, A. Guilmant og Louis Vierne. Gratis inngang. 

 

Credo
Pasjonsmusikk av C. Dyngeland - påskemeditasjon
 
NYKIRKEN KL. 15.00 

Pasjonsmusikk i ord og toner. Komponist Carsten Dyngeland har satt musikk til et utvalg av bibel og -salmetekster som omhandler Jesu lidelse og død. Verket ble urfremført påsken 2001 i Solheim kirke, og har siden blitt fremført en rekke steder. Vi følger pasjonsfortellingen i ord og toner. Komponisten tar i bruk sjangeroverskridende virkemidler der improvisasjon og elementer fra jazz blandes med klassiske hymnebasert tema.  

Historien i «CREDO» blir bundet sammen av korte opplesninger mellom musikkstykkene. Tekstutvalget v/Barbro Husdal. Alle bibeltekstene er hentet fra Matteus evangeliet, og sangtekster er også hentet fra salmetekstene til Thomas Kingo, og riktig gamle tekster fra begynnelsen av vår tidsregning. 

Musikken er arrangert for et lite orkester, bestående av en saksofon, obo,cello, klaver og sang i melodiøse toner. Musikere er profesjonelle utøvere hentet fra klassisk-og jazzmiljøet i Bergen.

  • Hilde Anine Hasselberg, sang
  • Jan Kåre Hystad, sax/fløyte
  • Bente Hage, obo
  • Johan Sebastian Blum, cello
  • Carsten Dyngeland, klaver/komposisjon
  • Sverre Røssummoen, oppleser

Billett: Kollekt (Vipps) 

 

François Couperin
Leçons de ténèbres
 

BIRKELAND KIRKE KL. 20.00 

Konsert for påskeaften. Hør Jerusalems rop om nåde og fred i de urgamle Klagesangene – satt til musikk av François Couperin i 1700-tallets Paris – og stadig like fortvilende aktuelle i dag. Musikken er intenst vakker. Underveis slukker vi lysene i kirken, og ender i mørke. I tillegg får vi høre musikk av Purcell, Scheidemann og Corrette. 
 
Med Ingeborg Ekeland og Hilde Veslemøy Hagen (sopran) og kantor Ingrid Hagen (orgel). Billetter 200,-/150,- 

 

Påskenattsmesse
STORETVEIT KIRKE KL. 23.00 

Det flotte kirkerommet på Storetveit blir en arena for rik liturgisk og musikalsk utfoldelse når sokneprest Jan Helge Gram Eggestøl m.fl leder mysterienattens messe. 

 

FØRSTE PÅSKEDAG SØNDAG 31. MARS

 
Påskedagskonsert
Thy Lord Is Risen!
 
STORETVEIT KIRKE KL. 18.00 

Bassbaryton og operasanger Ludvig Lindström og BFO-cellist Frida Skaftun har sammen med organist Jostein Aarvik satt sammen et festlig program med musikk av bl. a R.V. Williams, J.S. Bach, G.F. Händel og J. Sibelius. Billetter kr 200,- ved inngangen. 

 

ANDRE PÅSKEDAG: MANDAG 01. APRIL

 

Oppstandelsesmesse 
SLETTEBAKKEN KIRKE KL. 18.00 

Nattverdmesse med bl.a rik liturgisk musikk fra Missa ex ore infantium av Trond Kverno. Slettebakken motettkor og messingblåsere medvirker under ledelse av kantor Kåre Rivenes. Monica Jangaard, orgel. Liturg er kapellan Ida Maria Heggelund. 

 

Påskesanggudstjeneste 
SANDVIKSKIRKEN KL. 19.00 

Gjennom lesninger, sang og musikk går vi gjennom påsken dag for dag, for å ende med jubel og lovprisning. Medvirkende er solist, forsangere fra Sandviken kantori, prest og menighetens kantor. 

 

Musikalsk påskevandring. En musikkgudstjeneste med bønnevandring og nattverd. 
ÅSANE KIRKE KL. 19.00 

Musikalsk påskevandring. En musikkgudstjeneste med bønnevandring og nattverd. 
Gjennom påskesalmer og musikk, og ved hjelp av medvirkende forsangere og musikere, deltar vi i en vandring gjennom påsken fra palmesøndag til påskedag. 

 

TIRSDAG 02. APRIL

 

Formiddagskonsert 
LAKSEVÅG KIRKE KL. 13.00 

Konsert med Cathrine Snipsøyr, sopran og Jan Røshol, orgel og flygel. 
Sosial samling med kaffe og Laksesmørbrød i kirkestuen
etter konserten. 
Kollekt/Vipps. 

 

ONSDAG 03. APRIL

 

Musikk for trompet og orgel 
STORETVEIT KIRKE KL. 19.00 

Kristine Klubben, trompet og Amund Dahlen, orgel spiller et festlig program med musikk for påskeuken.

 

TORSDAG 04. APRIL

Påskefest for eldre - konsert
BERGEN DOMKIRKE KL. 11.30

Bergen Domkirke menighet v/Diakoniutvalget inviterer til Påskefest for eldre i Domkirken.
Vi synger kjente og kjære påskesanger i orgelbrus. Det blir andakt v/Domkirkens prest, May Bente Stewart Matre, solosang av Felicity Burbridge Rinde fra Domkoret og orgelresitasjon ved Karstein Askeland. Etter sangstunden serveres kirkekaffe i sideskipet.
Velkommen! 

 

Salmer langs livsløpet
Konsert med Johanne Maria Foldøy Hageberg og Eivind Austad
 
SÆLEN KIRKE KL. 19.30 

Mange salmer har stor betydning gjennom mange menneskers liv, fra vugge til grav. På denne spennende konserten vil Johanne Maria Foldøy Hageberg, vokal og Eivind Austad, piano, som begge har et sterkt forhold til salmer, søke nye uttrykk for å formidle dem. De tar i bruk en fri form for improvisasjon med stemninger og musikalske teknikker hentet fra samtidsmusikk og jazz, modalimprovisasjon og fritonal tilnærming. De ønsker med dette å bidra til at salmer kan oppleves på nye måter og gi rom for refleksjon gjennom ulike musikalske virkemidler. Eivind Austad og Johanne Maria Foldøy Hageberg har begge en rikholdig konsertbakgrunn og har gitt ut og medvirket på flere plater.  

Inngang kr. 200.- (vipps eller kontanter). 

 

SØNDAG 07. APRIL

 

De ni lesninger og påskesanger 
STORETVEIT KIRKE KL. 11.00 

Ved denne gudstjenesten på påskedagens oktav bruker vi samme mønster som når vi før jul feirer A Service of Nine Lessons & Carols. Bibellesninger hentet fra hendelsene fra Palmesøndag til og med andre påskedag vil veksle med salmer, korsanger og musikk. Vokalensemblet Cantamo Storetveit deltar. 

 

Korgudstjeneste på påskeoktaven 
SÆLEN KIRKE KL. 11.00 

Påskeoktaven, søndag etter påske, deltar kammerkoret STEMMER på gudstjenesten med sin dirigent Tore Kloster. De synger verker av Palestrina og Bergh.

 

Vivaldi
Gloria

FRIDALEN KIRKE KL. 16.00  

Opplev Vivaldis svært populære Gloria fremført av 70 barn og unge sammen med profesjonelle solister og musikere. Collegium Vocale Gutter, Jenter og Ung har fått med seg noen av byens fremste barokkmusikerne, ledet an av cembalist Hans Knut Sveen. I tillegg til Gloria, leker musikerne seg med instrumentalmusikk av Vivaldi innimellom Gloria-satsene. Solister er mezzosopran Kristin Mulders og sopran Ingvill Holter. Dirigenter er Knut Christian Jansson og Kristine Bjånes. 

Billetter kan kjøpes på ticketco.

 

Plakat om konsert i Biskopshavn.  

There is joy in the mornin’! 
BISKOPSHAVN KIRKE KL. 18.00 

Pascha Iuvenalis er et nyskrevet påskeverk av komponist Odd Johan Overøye og tekstforfatter Arve Brunvoll. Verket er et stort, dramatisk kirkemusikkverk med hovedtyngde i det rytmiske musikklandskapet, med referanser fra gospel, musikal og cabaretscenen til gjenklang av kirkemusikkens mester, J.S. Bach. Verket fremføres av Biskopshavn jente- og guttekor, Biskopshavn ungdomskor, Biskopshavn Vokal og Regionalt Ungdomskor Vest og musikere sammen med forteller Ragnhild Gudbrandsen og solistene Hilde Norland Gundersen, Chris Lund og Daniel Norum.  

Billetter kr. 250. Kjøpes på Ticketco. 

 

SØNDAG 14. APRIL

 

Påskekonsert 
OLSVIK KIRKE KL. 19.00 

Konsert med festlig og variert program i påsketiden. Medvirkende: koret Colla Voce med sin dirigent Mats Roar Sakshaug, Brith Barsnes Bjordal, sang, Terje Onstad, piano, Sofie K. Haukås, trompet og kantor Rune Johnsen Klevberg.  
Inngang kr. 150,-. (vipps/kontant ved inngangen) 

 

 

LØRDAG 20. APRIL

stort kor sitter og synger inne. Foto.
Landås kirkekor (bildet) inviterer til konsert sammem med Dragefjellets damekor og Kor é Vi.

Haydn
Missa in honorem Sanctae Ursulae
 

LANDÅS KIRKE KL. 16.00 

Dragefjellets damekor, Kor é Vi og Landås kirkekor forener krefter og vil fremføre Michael Haydns vakre Missa in honorem Sanctae Ursulae. Solister er Maria Therese Bersås, Åsne Kvamme, Tore Kloster og Bjørn Gisle Seter. Det hele akkompagneres av et sammensatt orkester under ledelse av Melanie Packer. Den flotte messen fremføres i Bergen – sannsynligvis for første gang – så dette er verdt å få med seg! 

Fremføres også i Bergen domkirke 21.04. 

Billetter: billett.no eller i døren med Vipps. 

 

 

SØNDAG 21. APRIL

 

Haydn
Missa in honorem Sanctae Ursulae 
BERGEN DOMKIRKE KL. 19.00 

Dragefjellets damekor, Kor é Vi og Landås kirkekor forener krefter og vil fremføre Michael Haydns vakre Missa in honorem Sanctae Ursulae. Solister er Maria Therese Bersås, Åsne Kvamme, Tore Kloster og Bjørn Gisle Seter. Det hele akkompagneres av et sammensatt orkester under ledelse av Melanie Packer. Den flotte messen fremføres i Bergen – sannsynligvis for første gang – så dette er verdt å få med seg!  

Billetter: billett.no eller i døren med Vipps. 

Dele-knapper kan ikke vises uten at du samtykker til bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på \"Oppdater samtykke\". Evt. klikk på \"Godta alle cookies\" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"