Fornying av løftene i kirken

Har dere vært gift en stund og ønsker å markere dagen? Da kan dere ha en seremoni i kirken der dere kan gjenta og fornye løftene til hverandre.

En prest som vier et brudepar. Vi kan skimte hendene til brudeparet som avlegger løfter til hverandre.

En seremoni med fornyelse av ekteskapsløftene ligner på mange måter på en vanlig kirkevielse, med unntak av at presten ikke erklærer dere for rette ektefolk. Dette ble gjort på bryllupsdagen deres.

Dere vil få en personlig seremoni i et vakkert kirkerom, og dere kan selv være med å bestemme innholdet, for eksempel salmer som har betydd noe for dere gjennom ekteskapet. I tillegg vil det bli lest ord fra bibelen om kjærlighet, og dere får anlending til å gjenta løftene for hverandre. Til slutt vil presten vil be for ekteskapet og velsigne dere videre. 

Ulike grunner til å fornye løftene

Det er flere grunner til å at ektepar ønsker å fornye løftene sine. Enten dere vil ha en ny start eller vil takke for det dere har sammen, er det fint å gjøre det i kirken. Skal dere jubilere, for eksempel sølv- eller gullbryllup, kan en slik seremoni passe på merkedagen. 

Velkommen til å ta kontakt med kirken der dere bor for en uformell samtale om hvordan dere kan gjøre det. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"