Mamma Maggie til Skiptvet kirke 9.november: -Jeg kan se Gud i hvert barn

– Min største drøm er stadig å se Gud smile til meg. Det gjør han i hvert eneste av de fattige barna jeg møter, sier Mamma Maggie.

Mamma Maggie til Skiptvet kirke 9.november: -Jeg kan se Gud i hvert barn

 – Dette er mitt privilegium. Jeg kan se og ta på Gud i hvert barn. I hvert lidende barn kan jeg føle Guds hjerterytme. Dette er kjærlighetens mysterium. Jeg ønsker at dette mysteriet skal videreformidles, fra generasjon til generasjon, etter min levetid.

 En skole av kjærlighet

Mamma Maggie, som egentlig heter Maggie Gobran, startet sitt arbeid blant Kairos fattige koptere i 1989. Siden da har hun sakte, men sikkert bygget opp et stort hjelpearbeid med over tusen ansatte. I Kairos slumområder har de åpnet 83 barnehager for totalt 11 000 barn. Over 13 000 fattige familier får hjemmebesøk hver eneste uke. I tillegg kommer leirvirksomhet, yrkestrening, lederopplæring og nødhjelp i akutte situasjoner.

 Mamma Maggie sier:

– Jeg fikk en sterk oppfordring fra Gud om at jeg må elske, elske og elske. Jeg fant meg selv ved å gi. Jeg fant meg selv i alle fattige barn. Jeg lærte mye av et lite barn som var sultent og ville dele maten med sin lillesøster. Livet er en skole av kjærlighet.

Berørt av Jesu kjærlighet

Mange nordmenn har besøkt «faraoenes» flotte land – med pyramidene, sfinxen, museer, sol og strender. Likevel: Møtet med de levende menneskene, deres historier og livssituasjoner, setter enda dypere spor.

Mamma Maggies arbeid skjer i det som gjerne kalles «søppelbyen», store og svært fattige områder i Kairo. Her lever kanskje to hundre tusen mennesker av å samle og sortere søppel fra storbyen. De aller fleste har koptisk bakgrunn.

Den som følger Mamma Maggie på vandring her, blir slått av hvor mye lys og liv hun skaper rundt seg. Hun er berørt av Jesu kjærlighet og har viet sitt liv fullt og helt til de fattige barna. Mamma Maggie krever også av sine tallrike medarbeidere at de må hengi seg til barna, og de må lese i Bibelen hver dag. Mange av medarbeiderne har selv vokst opp i «søppelbyen».

 

Medarbeiderne

Theresa er ansatt i en av Mamma Maggies barnehager.

– Å få jobbe her har forandret livet mitt, sier hun.

 

Hennes kollega, Manilla, har jobbet i en barnehage i fem år. Hun sier:

– Vi kan aldri få fortalt barna mange nok ganger hvor verdifulle de er i Guds øyne. Da jeg begynte, tenkte jeg på dette som en vanlig jobb. Men jeg skjønner nå at dette er å tjene Gud. Jeg ser Jesus i hver enkelt barn.

Her tar de var vare på hele mennesket. Mamma Maggie og medarbeiderne hennes viser en enorm respekt for hver eneste person de kommer i kontakt med. Hver enkelt føler seg sett og elsket. De blir møtt med menneskelig respekt og guddommelig lys, noe de færreste av barna har opplevd før.

José har jobbet for Mamma Maggie i 14 år. Han forteller at gjennom barna når de også ut til foreldrene.

– Mange familier sliter med store sosiale og psykologiske problemer, på grunn av de fattigslige og uverdige forholdene de lever under. Men jeg har sett det hver dag i fjorten år: Dette arbeidet forandrer liv!

Takknemlighet

Stefanusalliansen har kjent Mamma Maggie siden 2005. Marianne Haugerud følger opp menigheter og barnehager i Norge som har et spesielt engasjement for Egypt, et land hun har besøkt en rekke ganger. Marianne sier:

– I barnehagene får barna tett oppfølging fra trygge voksenledere. Flere hundre medarbeidere besøker ukentlig «sine» faste familier, prater med dem, gir dem litt mat, sjekker helsetilstanden – og forteller bibelhistorier. Budskapet som gjennomsyrer alt, er: Hvert enkelt menneske er unikt og elsket av Gud.

– Under et av mine besøk til Kairo besøkte vi en familie på ti personer, fortsetter Marianne.

– Det ene, vesle rommet de bodde på fløt over av søppel. Det var en daglig kamp å skaffe mat. Men, midt i dette takket Mariam, en av småjentene i familien, Gud for bønnesvaret hun hadde fått: Nye sandaler! Vi fikk be Fadervår sammen med denne familien. Det gav meg mange nye perspektiver.

 

 

Mamma Maggie kommer til Skiptvet kirke søndag 9. november kl. 11.

 

 

Tekst og foto: Marianne Haugerud, Bjørn A. Wegge og Gisle Skeie – Stefanusalliansen

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"