Hun kom til Hamar som praktikant under teologistudiet. Hamar var et selvsagt valg for 33 år gamle Michaela Holen Bjørndal. Hun ville hit først og fremst på grunn av bispedømmets historie. En historie om sterke kvinner som Ingrid Bjerkås, Rosemarie Köhn og Solveig Fiske. En historie om en åpen, jordnær og romslig kirke.
Nå er Michaela en av dem som skal bære arven videre.
Michaela Holen Bjørndal kommer fra Nesodden, er gift og har ett barn.
Hun har mye familie på Lillehammer og mange gode minner fra besøk og hytteturer i området. Hun tenker på den gode opplevelsen av å kjøre langs Mjøsa, stoppe på Espa, se vikingskipet og endelig se Lillehammer lyse opp.
Michaela er stolt av å tilhøre Hamar bispedømme. Da hun begynte på teologistudiet, følte hun at hun endelig fant yrkesvegen sin. Gjennom studiet var det viktig å kjenne at det var en plass til henne når hun en dag var ferdig. Det har hun kjent i Hamar.
- Å være prest i Hamar er flott, sier Michaela. Jeg møter mange hyggelige mennesker i ulike situasjoner. Det er mange som har et sterkt og nært forhold til kirka, unge og gamle. Vi feirer gudstjeneste hver søndag i Hamar domkirke og i Storhamar kirke og det er godt besøkte gudstjenester.
Michaela deler fra sin hverdag som prest på Instagram.
Følg instaprestene våre på @hamarbispedomme.
Michaela hadde studert kunsthistorie før hun begynte på prestestudiet. Nå gleder hun seg over å få jobbe i det hun trekker fram som veldig flotte rom. Arbeidsstedene er Vang kirke, Hamar domkirke, Hamar krematorium og Hamardomen, som er helt unike bygg. Hun nyter å få jobbe i disse rommene.
Hamar domkirke er Michaelas faste arbeidsplass. Ei kirke midt i sentrum av det mange benevner som hovedstaden i Innlandet. For den som står bak alteret, vil du se rett ned over torget og ut på Mjøsa når kirkedøra er åpen. – Da kjenner jeg virkelig på at jeg er midt i hjertet av Hamar bispedømme, sier Michaela.
Hamar er sentrum i Hamar bispedømme. Bispedømmet dekker hele Innlandet fylke, og to kommuner i Viken. Området er rikt på historie, har en svært variert natur. Her finner du Norges største innsjø innrammet av bølgende åkre, flere middelalderkirker, stavkirker og nyere signalbygg for et moderne menighetsliv. I Hamar bispedømme har du også norges høyeste fjell, langstrakte dalfører med levende kulturliv. Folkekirka står sterkt i hele bispedømmet.
Underfundig humor
Mange sier at det tar lang tid å komme inn på hedmarkinger. Kapellanen har hatt mange sørgesamtaler der hun har spurt spørsmål etter spørsmål.
- Jeg sitter der med bokmålsdialekt og er den slitsomme presten som haler og drar ut informasjon, uten å komme noen særlig vei. Men plutselig vender samtalen og de åpner seg opp, med både humor og alvor, sier Michala. Da minner hun seg selv på at de bare trenger litt tid.
Hun opplever at hedmarkingene er veldig jordnære og varme mennesker. Mye humor, som imidlertid kan være vanskelig å forstå. Michaela har opplevd å gå på noen blemmer. – Det er noen ganger vanskelig å skjønne spøken, fordi toneleie er det samme hele veien, sier hun.
Michaela har blitt glad i byen hun bor i, og trekker fram de urbane kvalitetene samtidig som hun opplever at det er et rolig tempo. Hun nevner at det er en stor mengde av arrangementer, konserter og tilbud som finnes til enhver tid.
- Etter mange år i Oslo blir jeg ikkje vant til at jeg alltid får parkering og aldri står i kø, sjøl om hamarsingene sjøl mener det finnes rushtrafikk på Hamar.
Hamar er en god by å være i. Det er så fint å gå langs Mjøsa og komme gående bort til Hamardomen. – Jeg er stolt av både byen og arbeidsplassen min, sier Michaela.