Smittevernveilederen for Den norske kirke avvikles

Smittevernveilederen for Den norske kirke er ikke lenger nødvendig, og gjelder derfor ikke lenger.

Nå er hverdagen tilbake. I hvert fall når det gjelder smitteverntiltak. Lørdag 12. februar 2022 kunngjorde regjeringen at «meteren» og munnbindpåbudet oppheves, sammen med resten av tiltakene som har påvirket kirken i stor grad. Dette har allerede trådt i kraft.

Smittevernveilederen for Den norske kirke er ikke nødvendig og gjelder derfor ikke lenger. Endelig kan vi være kirke uten å ta mange ekstra forholdsregler – det gjelder i alle deler av kirkens virksomhet.

Smittede og risikogrupper

For bekreftet smittede voksne gjelder nå kun en anbefalt isolasjonstid på fire dager og at man har vært feberfri et døgn før man går på jobb.

Det er også enkelte anbefalinger som retter seg til enkeltpersoner som er uvaksinerte eller i risikogruppen.

Noen råd på veien til normal hverdag

Som før pandemien gjelder en forskrift om miljørettet helsevern alle virksomheter. Denne peker på at virksomheten skal planlegges, drives og avvikles slik at smittsomme sykdommer forebygges. Dette kan løses gjennom normal rengjøring, god ventilasjon, og tilgjengelig håndvask/håndsprit ved innganger/toaletter/servering.

Vi oppfordrer menighetene til å gå gjennom hvilke synlig informasjonstiltak som fortsatt henger på oppslagstavlen e.l. Hvis det ønskes en plakat med enkelte råd, kan denne benyttes.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"