Hva skjer i en dåp i Den norske kirke?

Når og hvordan foregår en dåp i Den norske kirke? På denne siden kan du bli kjent med rekkefølgen og innholdet i en gudstjeneste med dåp. Du finner også rammene, selve liturgien, for dåp her.

En liten gutt bøyer seg over døpefonten og lar seg døpe.

Dåp finner vanligvis sted i hovedgudstjenesten en søndag, eller i en egen gudstjeneste. Gudstjenesten består blant annet av av musikk og sang, lesing av tekster fra Bibelen, prestens tale, selve dåpen og bønn.

Slik foregår en dåp i kirken

Dåpsseremonien har en fast ramme som kalles liturgi. Liturgien bestemmer rekkefølgen på de ulike delene i gudstjenesten og dåpen. I de fleste tilfeller er det en prest som er liturg – den som leder seremonien, men det kan også være en annen av kirkens ansatte.

Les mer om hva som skjer i dåpen

Kan familie/venner bidra i seremonien?

 

Her finner du liturgi for dåpi Den norske kirke

Ønsker du å bla og lese i liturgiene for dåp selv, finner du dem her. Her finner du liturgi for dåp i vanlig gudstjeneste: nynorsk | bokmål. Her finner du liturgi for dåp i egne dåpsgudstjenester: nynorsk | bokmål. Dåpssliturgien på flere språk og resten av Den norske kirkes liturgier finner du samlet her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"