Vigsel i kirken

Bryllup er en viktig begivenhet. Veteranbilene er ofte blankpusset og fotograferingen skjer på de mest spektakulære steder. Midt i all festivitas står to som har felles visjoner og mål for livet, men de står ikke alene.

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling og kan skje borgerlig eller kirkelig. I vitners nærvær gir en kvinne og en mann hverandre løfte om at de vil leve sammen resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet gyldig. Par som er borgelig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet.

De siste årene er det blitt mer vanlig med borgerlig vigsel, men fortsatt gifter halvparten av alle par seg i kirken.Mer informasjon og praktiske råd til dem som planlegger bryllup i kirken, finnes i lenkene under. Nettbestilling av vielser: Hvert år, 15. april, stenges det for nettbestilling av vielser for månedene juni, juli og august grunnet redusert bemanning i sommerferieperioden. Brudepar som ønsker å bestille vielse i dette tidsrommet etter 15. april må ta kontakt med menighet/menighetsforvalter, prostesekretær eller prost.