Alle kan møte Gud når som helst og hvor som helst. Men det ligger styrke i å møte Gud sammen med andre. Vi trenger hverandre for å forstå og bli inspirert.
I glede og sorg samles vi til gudstjeneste. I gudstjenesten får du synge, lytte og be sammen med andre.
En vanlig gudstjeneste i Randesund starter med inngangsprosesjon med prosesjonskorset, presten og andre som skal delta i gudstjenesten. Skal det være dåp, er dåpsbarna med foreldre med i prosesjonen. Menigheten reiser seg når prosesjonen kommer inn, og blir stående under den første salmen. Menigheten står også under trosbekjennelsen (like før dåpshandlingen eller rett etter prekenen) og under siste salme.
I Søm kirke vises salmetekster og liturgi på lerretet. I Randesund kirke brukes salmebok og ofte et ark med andre opplysninger.
Barn er alltid velkommen i gudstjenesten. Mange gudstjenester er særlig tilpasset barna, med barnevennlige salmer, enkel preken og ofte bønnevandring med ulike aktiviteter i kirkerommet. Når gudstjenesten ikke er spesielt tilpasset barn, er det søndagsskole i Søm kirke. Da er barna med på første del av gudstjenesten. Så åpnes skattekista som inneholder ting som viser til innholdet på søndagsskolen. Barna og søndagsskolelærerne tar med kista og går til sitt eget opplegg i underetasjen. De kommer tilbake før gudstjenesten er slutt.
Ofte inviteres det til nattverd i gudstjenesten. Nattverd har vært feiret i den kristne menighet gjennom to tusen år. Det er en hellig handling der perspektivene strekkes fra øyeblikkets nå, til det evige liv. Måltidet er reisekost på livsvandringen.
Nattverden kan ordnes på ulike måter. Som regel går man fram, tar et beger og kneler ved alterringen. Der får man et "brød" (en liten kjeks). I Randesund er den alltid glutenfri. Så kommer en og heller litt vin (alkoholfri) i begeret. Når man har spist brødet og drukket vinen, reiser man seg og setter fra seg begeret på et brett som holdes fram. Så går man tilbake til plassen i kirkebenken.