Bønnetjenesten

"Sjelens åndedrett" er bønn blitt kalt. Bønn er sentral i alle kristnes liv og i alt kristent arbeid. I Randesund ønsker vi å legge til rette for et aktivt bønneliv. Les om bønnetjenesten, bønn og samtale, bønnekapellet, bønnekrukka m.m. Vær med i bønn du også!

Hender foldet i bønn til Gud

Bønn i Randesund menighet

Det er flere arenaer for bønn i Randesund. Bønn har sin plass i hver gudstjeneste, og mange bønner blir bedt rundt omkring i menigheten. 

Sentrale skriftsteder:
Matt 7.7: Be, så skal dere få.
Fil 4.6: Legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.

 

BØNNESTJENESTEN

Bønnetjenesten i sin nåværende form - med daglig bønnevakt - har fungert siden 1985. Det er en kraftkilde i menighetens arbeid.

Hver ukedag hele året foregår en stille bønnetjeneste i bønnekapellet i Søm kirke. En av menighetens forbedere møter ca klokka 10, henter den gule permen med alle bønneemnene og går i gang. Her er bønn for verden, for landet, for menigheten og alle dens arbeidsgreiner og ansatte. Alle dåpsbarn nevnes ved navn i et år fra dåpsdagen, likedan alle konfirmantene og alle som har inngått ekteskap i vår menighet. Alle bønnebegjær som kommer fra bønnekrukka i kirka blir fulgt opp. Her er sykdom og lidelser, men også gleder over ting som går godt. Bønnen varer en times tid. 

 

BØNN OG SAMTALE

I kapellet eller i kirkestua, Søm kirke hver mandag kl. 11 - 12. Åpent for alle.
Det er også bønn før hver gudstjeneste - kl. 10.15 i kapellet.
 
 

BØNNEKAPELLET

Søm kirke rommer også et eget bønnekapell. Det har egen inngang og er et sted for ettertanke og bønn alene eller i små samlinger.

 

BØNNEKRUKKE OG PERLEGLASS

har sin plass på sidealteret i Søm kirke. Legg en lapp med et bønnebehov i bønnekrukka. 
Perleglasset er for de ordløse bønner. Legg en perle i glasset og knytt en stille bønn til den. Perlene har ulike farger for ulike typer bønn.
Bønnekrukka og perleglasset bæres fram i hver gudstjeneste, og det bes en generell bønn for det som er lagt der. Lappene i krukka går til bønnetjenesten som vil be for saken de påfølgende ukene.


LYSGLOBEN 

er også et bønnested. Tenn et lys og be en stille bønn for det som ligger deg på hjertet.

 

FORBØNN VED SÆRLIGE BEHOV

Har du sykdom eller annet du strever med, kan du be om personlig forbønn. Ta kontakt med kontoret, prestene eller diakonen. 
I våpenhuset (ganga utenfor kirkesalen) er det ei grønn postkasse der du kan legge enlapp til diakonen ang. forbønn eller andre behov.

I noen gudstjenester inviteres til kort forbønn framme ved alterringen. Da kan du komme frem, og presten eller en annen fra menigheten vil be for deg. En del mennesker pleier å benytte seg av denne muligheten. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"