|
Å snakke med folk om livet gir mening.
Gjennom sin tjeneste vil Kirkens SOS fremme livsmot og håp. Alle, uansett religiøst syn, kan ta kontakt. Alle er sikret full anonymitet. Vi vil at alle som kontakter oss skal kjenne seg sett, støttet og styrket gjennom kontakten med et medmenneske på Kirkens SOS.
NORGES STØRSTE KRISETJENESTE
Kirkens SOS ble startet i 1974 og er Norges største krisetjeneste. Kirkens SOS er en del av kirkens diakonale virksomhet. Kirkens SOS i Norge er en sammenslutning av 12 selvstendige SOS-sentre rundt i landet. Den døgnåpne krisetjenesten bemannes gjennom en vaktturnus av nesten 1000 frivillige medarbeidere. Tilsammen er det 35 ansatte for å tilrettelegge arbeidet for de frivillige.
Hvert SOS-senter har eget styre og eget representantskap. Sammenslutningens landssekretariat ligger i Oslo, og var i 2015 bemannet av fire ansatte. De styrende organer for Kirkens SOS i Norge er Landsmøtet og Landsstyret.
SOS-tjenesten utføres av frivillige medarbeidere som uten godtgjøring betjener den døgnåpne SOS-telefonen, og besvarer SOS-meldinger via vår nettside. De frivillige medarbeiderne betjener også SOS-chat og Forsvarets Grønn Linje.
Kirkens SOS i Norge er assosiert medlem av IFOTES (International Federation of Telephonic Emergency Services) og av Befrienders, som for tiden koordineres av Samaritans i Storbritannia. Sammenslutningen er også medlem i Frivillighet Norge, paraplyorganisasjonen for frivillige organisasjoner i Norge. Kirkens SOS i Norge står også som medlem i Rådet for psykisk helse.
Kirkens SOS får offentlige tilskudd hvert år, men er avhengig av gaver for å opprettholde dagens omfang av virksomheten.
ET LANDSDEKKENDE, FRIVILLIG NETTVERK
Hovedkompetansen til våre frivillige medarbeidere er deres egen livserfaring og motet til å være tilstede for mennesker som trenger noen som lytter til dem. Alle har i tillegg gjennomgått en omfattende inntakssprosedyre og opplæring. (40 timers kurs)
Kirkens SOS tilbyr opplæring, veiledning, samt ryddige og gode arbeidsforhold for dem som ønsker å gjøre en frivillig innsats. I Kirkens SOS har de frivillige mulighet til å utvide tjenesten til å inneholde veiledningsfunksjoner.
Den som går inn i tjenesten, må regne med 2 vakter pr måned.
|
Hvis du kunne tenke deg å bidra som frivillig,
ta kontakt med:
Kirkens SOS i Borg ( i Greåker og Askim)
Tlf.: 69 10 05 00. E-mail: borg@kirkens-sos.no