Krig og humanitære kriser

Uansett hvilke følelser og behov du har i møte med krigen i Ukraina eller det som skjer i Gaza, er det rom for deg i kirken. Her finner du oversikt over kirkens tilbud til deg og forslag til hvordan du kan engasjere deg.

I kirken er det rom for bekymring, håp, soldaritet – ja, sånn du har det. Det er rom for deg. Foto: Den norske kirke/Malin Longva

Vi mennesker møter kriser på svært ulike måter. Noen får behov for å engasjere seg, andre blir bekymret og trenger omsorg. Begge deler er helt vanlig. Slik er det også nå når krig rammer. Uansett hvordan situasjonen i verden påvirker deg, er det rom for deg i kirken.

I fellesskap kan vi vise solidaritet og omsorg for våre medmennesker – nært og fjernt.

I denne listen finner du forslag til en rekke ting du kan gjøre og tilbud du kan benytte deg av i kirken midt i krisen som pågår.

Slik kan du engasjere deg

Gi en gave

Akkurat nå er Kirkens Nødhjelp til stede i Ukraina, Gaza/Palestina og Sudan, hvor barn fødes i bomberegn og angrep. Millioner av mennesker er på flukt og har mistet håpet, sine kjære og alt de eier. Vi sørger for nødhjelp der behovene er størst, og deler ut vann, varme tepper og hygieneartikler.

Les mer om hva Kirkens Nødhjelps arbeid her.

Du kan gi din støtte til Kirkens Nødhjelp med Vipps til 2426.

Be en bønn

Mange ber for situasjonen. Du kan be en bønn der du er, på nett eller i et åpent kirkerom.

Motta støtte og omsorg i kirken

Benytt deg av kirkens gratis samtaletilbud

Velkommen til kirkens gratis samtaletilbud. Vi har taushetsplikt, enten du vil ringe, chatte eller ha en videosamtale. Ingenting er for lite eller for stort å snakke om, det er rom for deg, ditt liv og dine spørsmål.

Besøk en åpen kirke

Mange av landets kirker holder dørene åpne, også utenom arrangementer. Kom inn, be en bønn for fred, sett deg ned og finn roen i kirkerommet eller tenn et lys for det du tenker på. Her er det rom for håp og bekymring.

Finn en åpen kirke med rom for deg på vår arrangementsportal skjerikirken.no.

Les og lytt til ord til trøst

  • Vil du hvile i en ferdigskrevet bønn? Klikk her.
  • Preses Olav Fykse Tveit sier:  - No er det verkeleg tid for å be om fred, og mange kyrkjer vil vere opne for å be, ettertanke og lystenning. Les hele teksten hans her: Tid for å be om fred.
  • Du kan også se fredsgudstjenesten som gikk på NRK TV 1. mars. Det kan være godt å hvile i fellesskapet, også gjennom en sending. Se sendingen her.

Se opptak fra støttekonserten fra Sofiemyr kirke 3. april 2022 om krigen i Ukraina.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"