Lilleborg kirke

Lilleborg kirke ble bygget i 1966 og var menighetskirke fram til 2021. I dag driftes kirken av Det norske misjonsselskap.

Lilleborg kirke


Lilleborg kirke er en arbeidskirke i tegl og betong.
Harald Hille er arkitekten kirken. Grunnsteinen ble lagt ned 10.oktober 1965 og kirken ble vigslet den 13. november 1966.

Kirken har tre kirkeklokker støpt av O. Olsen-Nauens klokkestøperi.

De seks originale glassmaleriene er utført av kunstneren Finn Christensen. De er utført i dall-glass som er støpt inn i betong. De har motiver fra de forskjellige tidene i kirkeåret.

Altertavlen ”Kristus og verden” er et messingrelieff, 3,8 x 1,8 m, med fargede glassbiter og speilbiter, og er laget av kunstneren Olav Strømme. På bilder fra 15års-jubileet i 1981 kan en se at Kristusfiguren i overkanten av altertavlen er fjernet. Det sies at mange i menigheten ikke likte den. Kristusfiguren som nå henger ved inngangspartiet var da plassert over alteret.  Til 25-årsjubileet i 1991 var den opprinnelige kristusfiguren kommet tilbake på toppen av alteret og et enkelt kors var plassert over alteret.

Det 66 meter lange frisen ”Forbarmelsen” som dekker vinduene rundt kirkerommet ble innviet i september 1989 og malt av kunstneren Kjell Pahr-Iversen. Han brukte 1 og et halvt år på maleriet.  «Forbarmelsen» ble innviet som «et billedstykke til støtte for troen.» Det er inspirert av Dostojevskis «Raskolnikov» hvor det heter at «bare den som har forbarmelsens behov, vet hva forbarmelse betyr».

Kirkens orgel er bygget av Åkerman og Lund i 1981. Instrumentet har 18 stemmer.

Lysgloben ble innviet i desember 1989.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"