Velkommen til dåp!

Velkommen til dåp i Vålerenga kirke! Når et menneske blir båret - eller går selv - til dåp, blir vi minnet om at ingen kan bære seg selv. Gjennom dåpen blir vi en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden - og gjennom alle tider. Det er en markering der den som døpes har støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge oss alle dager. Det kan feires med mange - og det kan gjøres enkelt. Les mer om dåp og ta kontakt for spørsmål og påmelding, se under.

I dåpen får vi feire livet, si ja takk til Guds velsignelse, og ta imot en tilhørighet til fellesskapet i kirken. Alle er velkommen til å melde sitt barn og/eller seg selv til dåp i Den norske kirke. Du er også velkommen til å bare be om en samtale med oss om det i første omgang. Det er ingen aldersgrense for dåp, og ingen spørsmål som er for dumme å stille.

I Vålerenga kirke har vi dåp de fleste søndager på gudstjenesten kl 11. Både små og store døpes – og barn med ulike foreldre og forhold til dåp, kirke og kristentro.

Dersom du ønsker dåp i en annen kirke enn der du bor kan det være lurt å først ta kontakt med kirkekontoret til den kirka du ønsker for å avtale dato, for så etterpå å melde deg til dåp på Kirketorget i Oslo.

Her meldes for øvrig dåp til alle Oslos menigheter innenfor Den norske kirke.

Selve dåpshandlingen skjer vanligvis i starten av gudstjenesten – både fordi det er praktisk, og enda viktigere: Fordi det viser oss hvor og hvordan vi alle får starte: Vi får bli båret og tas imot – av Gud og hverandre. Vi kan si at et barn som holdes i armene eller sitter på et fang er et uttrykk for «grunnstillingen i livet»: Det å bli holdt.

Les mer om innhold, symbolikk og det praktiske til dåpen her, og ta gjerne kontakt! Spørsmål til/samtale om dåp - ta gjerne kontakt prest Vålerenga kirke: Ingunn Rinde, sogneprest: ir697@kirken.no / 415 74 532. Elektronisk påmelding til dåp https://minkirkeside.no/Oslo. Spørsmål om påmelding: kirketorget.oslo@kirken.no / 23 62 90 09.

Sitat

"Det skjer et under i kirken, større enn verden vet. Barnet får del i Guds rike, svøpt i hans kjærlighet. Det skjer et under i dåpen, her skapes liv av jord. Barnet er størst i Guds rike skjønt det er minst på jord."

Dåpssalme nr. 591