Her er medlemmene og varamedlemmene som ble valgt.
Medlemmer:
Line Oma
Thale Nivi Skagen
Håvard Fylsvik
Eli Margrete Nielsen Karagøz
Cathrine Bothner-By
Anders Bentzrød
Sogneprest Lars Martin Dahl (fast medlem)
Ved konstitueringsmøte ble Eli Karagøz valgt som leder og Cathrine Bothner-By ble valgt som nestleder ut 2023.
Varamedlemmer:
Frank Aage Fjellbekk
Jannicke Solheim Vaagen
Trond Anders Sorvoja
Berit Breirem
Otto Johan Kleppe
Før valget fikk kandidatene følgende spørsmål:
Spørsmål til kandidatene til årets menighetsrådsvalg
⦁ Hvorfor stiller du til valg for Menighetsrådet? Hva tenker du om kirkens rolle i lokalsamfunnet?
⦁ Har du en visjon eller et ønske for kirken i Gamlebyen og Grønland?
⦁ Hvilke deler av menighetens arbeid er du særlig opptatt av?
⦁ Hva vil være ditt bidrag i Menighetsrådet? Erfaring fra lignende arbeid (f.eks. som tillitsvalgt, organisasjonsarbeid el.l.)?
Eli Margrete Nielsen Kargarøz, 69 år
⦁ Kirka er viktig for et godt lokalsamfunnet. Vi er den største organisasjonen i Gamlebyen og Grønland, ca femti prosent av beboerne er medlemmer av Den norske kirke. Det forplikter til aktivt engasjement.
⦁ Kirka forteller at Gud er til sted i byen.
⦁ Gudstjenesten er viktig, den er limet i alt vårt arbeidet. Jeg bor i Gamlebyen og drømmer om et samarbeid med Kirkens Hus om et diakonalt nabolagsenter i Gamlebyen kirke. Slik at nabolaget kan bruke kirka og klosterhagen til ulike aktiviteter.
⦁ Jeg ønsker å bidra til administrativ og strategisk ledelse. Jeg har lang erfaring fra menighetsrådet og Kirkelig fellesråd i Oslo. Jeg har vært leder for rusbehandlingsinstitusjon i Kirkens Bymisjon, sittet i ledergruppe for rus og psykiske lidelser ved Diakonhjemmet sykehus. Er klinisk sosionomspesialist, utdannet i diakoni og ledelse og er nylig blitt pensjonist.
Frank Aage Fjellbekk, 64 år
⦁ Det er lokalt det skjer og det som folk merker av kirkens virksomhet. Hvis Kirken klarer å identifisere seg meg sine medlemmer og lokalmiljøet, vil menigheten utgjøre en forskjell.
⦁ Jeg ønsker at menigheten skal bety noe for folk flest.
⦁ Jeg håper å kunne få til at alle i menigheten vet hvilken menighet de bor i, særlig i nye utbyggingsområder som Barcode og Sørenga med flere.
⦁ Jeg har jobbet i Den norske kirke i nesten 30 år og kjenner ganske godt alle nivået, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Jeg er veldig glad i DNK og vet vi kan bety noe her lokalt og har alltid identifisert meg og trives godt på østkanten
Anders Bentzrød, 55 år
⦁ Jeg stiller til valg fordi jeg er glad i Grønland. Det er der jeg bor, og jeg ønsker å bidra til stedet. Det ligger til kirken også å bidra til stedet, både alene og sammen med andre.
⦁ Menigheten bør fortsette å utvikle seg som et åpent og inkluderende fellesskap.
⦁ Jeg er særlig opptatt av dialog og samarbeid med andre trossamfunn i området og samarbeid med organisasjoner som er dyktige på å gi tilbud til barn og ungdom. Og at det skal være morsomt, givende og enkelt å være frivillig i menigheten.
⦁ Jeg skal dele mine refleksjoner og råd som den jeg er og med det engasjement jeg har for området og menigheten. Jeg har vært medlem av Menighetsrådet siden 2019 og vært frivillig i menigheten siden
Jannicke Solheim Vaagen, 49 år
⦁ Jeg synes det høres interessant ut, og morsomt å lære mer om hva Grønland kirke driver med, og om lokalmiljøet og hva som foregår av samarbeid. Jeg vet at det gjøres mye bra.
⦁ Fortsette arbeidet som drives, og gjerne få med flere. Styrke kontakten med nærmiljøet, særlig med barn og unge.
⦁ Jeg har inntrykk av at det gjøres veldig mye arbeid, ikke minst for folk som har det vanskelig.
⦁ Jeg har jobbet mye med barne- og ungdomsidrett. Og så bor jeg i nærmiljet og har barn som er aktive i kor.
Line Oma, 36
Fordi kirka og menigheten har og tar et stort sosialt ansvar. Kirka er en annerledes møteplass, en brobygger og en god stemme for mange i lokalmiljøet.
⦁ Å synliggjøre åpenheten og at flere skal føle seg hjemme i kirka.
⦁ Det som er rettet mot barn, familier og unge.
⦁ Jeg har i mange år vært tillitsvalgt; bydelsordfører og bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet. Jeg kan styrearbeid og kjenner lokalmiljøet godt.
Håvard Fylsvik, 28 år
⦁ Jeg bor i Grønland menighetshus og har god kjennskap til arbeidet som gjøres i og rundt kirken. Kirken i lokalsamfunnet er et møtepunkt der ulike mennesker kan samles i gode, triste, vanskelige og morsomme situasjoner.
⦁ Det er viktig at kirken er et åpent og trygt sted med plass til ulike mennesker med ulik bagasje. Barne- og ungdomsarbeid er noe av det viktigste en kirke jobber med, så dette er et viktig fokus for meg.
⦁ Kirkelige aktiviteter som samler folk utenom gudstjenestene, som for eksempel middagene som blir holdt, babysang og konserter.
⦁ Det er viktig for kirken å være innstilt på å kunne utvikle seg og treffe behovene i samfunnet, og her har jeg vært med på flere lignende prosesser, både som frivillig og arbeidende.
Cathrine Jane Bothner-By, 49 år
⦁ Jeg vil være med å støtte opp under arbeidet kirken her gjør: Et stort åpent hus som står for mangfold og rettferdighet og samarbeid, og der det er fint å lytte og synge.
⦁ Å være et slags diakoni-fyrtårn i Oslo. Å være en arena for musikk og andre kunstuttrykk i kirkerommet, der mennesker kan oppleve og delta, med rom for mange tradisjoner og former, som tar vare på de spesielle kvalitetene i akustikken i rommet.
⦁ Jeg jobber med kor som synger i Grønland (Schola og St. Hallvard-guttene) og er derfor særlig opptatt av musikken. Også opptatt av arbeid med barn og unge, og at samarbeid og dialog i lokalsamfunnet er særlig viktige.
⦁ Jeg har kanskje mest å bidra med innenfor kulturarbeidet i menigheten. Jeg er musiker med erfaring fra produksjon og arrangering, og har tidligere bidratt i styrer i borettslag og kor/orkester.
Trond Anders Sorvoja, 47 år
⦁ Jeg ønsker å bidra positivt med min yrkeskompetanse og personlige erfaringer. Kirken bør fungere som et samlingssted for åndelig refleksjon og tilbedelse, og som sentrum for sosial samling, kultur og frivillig arbeid. Kirken er en kilde til trøst, veiledning og fellesskap. Viktig at kirken våger å støtte opp om kristne verdier i samfunnet.
⦁ En kirke som aktivt inkluderer alle, uavhengig av kulturell bakgrunn eller funksjonsnivå. At kirken aktivt arbeider for å skape et miljø der enhver føler seg sett, hørt og verdsatt.
⦁ At vi løser viktige oppgaver knyttet til kirkerådet, gudstjenester, opplæring og veiledning. Burde kirken være mer tilgjengelig for bønn, lystenning, stillhet og refleksjon utenom gudstjenestene?
⦁ Erfaring fra ulike typer prosjekter og styrearbeid. Tar med meg perspektiv som far til et funksjonshemmet barn, selv om jeg ikke i dag vet hvilke saker eller prosjekter for økt inkludering som jeg vil fremme.
Berit Breirem, 60 år
⦁ At vi er en flerkulturell kirke er veldig viktig. Og at vi tar vare på de litt eldre.
⦁ Å være et samlingspunkt i nærområdet!
⦁ Gudstjenestene. Og så vil jeg gjerne satse på at kirken når alle generasjoner.
⦁ Jeg har vært med i Menighetsrådet helt siden Grønland var egen menighet.
Thale Nivi Skagen, 19 år
⦁ Jeg stiller fordi jeg ønsker å bidra i Grønland kirke og for at det skal forbli et godt og inkluderende sted, alle skal kunne føle seg velkommen uansett hvem de er.
⦁ Jeg er glad i trosopplæringen og har bidratt der i en god stund som frivillig. Derfor ønsker jeg å være en stemme for trosopplæringen.
Otto Kleppe, 80 år
⦁ Jeg ønsker fremdeles å engasjere meg i den lokale menigheten fordi kirken har en viktig rolle i privatlivet og i vårt samfunn. Grønland kirke skal være et åpent hus, som bygger fellesskap og står opp for urett.
⦁ Jeg har bodd i lokalmiljøet i over ti år. Jeg er glad i bydelen og i kirken, og vil gjerne bidra til driften av den.
⦁ Jeg er opptatt av at kirken er tilgjengelig og åpen for alle når de trenger det. Den er et sted for fest og kultur, et sted som aktivt engasjerer seg i folks hverdag, et sted for barmhjertighet og et sted for forkynnelse av Guds ord.
⦁ Jeg er nestleder i menighetsrådet de to siste år av inne-værende periode. Jeg har også deltatt i restaureringen av menighetshuset samt i eiendoms- og økonomiutvalget og som frivillig i kirken.
Erik Gundersen, 60 år
⦁ Fordi soknepresten ba meg stille opp på nytt!
⦁ Jeg vil ha en åpen og fin folkekirke. Far var sjømannsprest, så jeg er mer eller mindre født og oppvekst i Sjømannskirka.
⦁ Fremtiden er ungdommens, så vi må satse på dem!
⦁ Jeg har erfaring fra mange ulike sammenhenger, fra gravferdsbyrå, teologistudier og nå kjører jeg lastebil. Og så har jeg holdt på med barne- og ungdomsarbeid i Oslo. Jeg har også vært leder i KFUM-kameratene.