Konfirmasjon

Konfirmasjonstiden er en tid for nye tanker og nye opplevelser. Ungdommene får bli bedre kjent med seg selv, med kristendommen og med Gud. Hva kan det å tro bety i hverdagen? For meg? For de rundt meg?

Ordet konfirmasjon kommer av det latinske verbet "confirmare", som betyr å styrke, bekrefte, stadfeste eller «å gjøre sterk». Selve konfirmasjonen er en forbønn i kirka, og en bekreftelse av Guds løfter ved dåpen.

Å være døpt er en forutsetning for å delta i selve konfirmasjonsgudstjenesten, men alle kan delta i konfirmasjonstiden i Den norske kirke. Konfirmasjon og dåp henger sammen. Derfor blir mange unge døpt i løpet av konfirmasjonstiden. Konfirmasjon er også en gammel tradisjon for å markere overgangen fra barn til voksen.

Browseren din har feilaktig blitt gjenskjent som en bot utifra User-agent verdien = CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) . Vi hadde satt stor pris på om du kunne sende denne feilmeldingen til: skjeri@kirken.no slik at vi får fikset dette for deg og alle andre med samme browser

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"