Dåp

Dåpen er en feiring av livet med rom for en ny begynnelse, uansett alder. I dåpen får vi løftet om at Jesus er med oss alle våre dager, og gjennom dåpen blir alle som er døpt en del av kirkens store fellesskap. Det er mest vanlig at barn blir døpt innen de er ett år, men det er ingenting i veien for at voksne, ungdommer og større barn bli døpt. Dåpen er en stor begivenhet, uansett.

Dåpsdagen er en stor dag, både for den som blir døpt, for familien, faddere, venner og menigheten. Gjennom dåpen blir man en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Dette fellesskapet er bygget opp omkring troen på Jesus Kristus, Guds sønn og menneskenes frelser. Med tre håndfuller vann - til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn - får man løftet om å alltid få tilhøre Jesus og man blir medlem i Den norske kirke. Jesus døpte ikke, men utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv. I bibelteksten som blir lest i dåpsliturgien, sier Jesus: "Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." (Matteusevangeliet kapittel 28, vers 18-20).

Dette oppdraget er det kirken jobber med i alt vi gjør - vi døper, og vi lærer mennesker om Gud, Jesus og Den hellige ånd. I Kroer, Nordby og Ås ønsker vi at dåpen skal være både høytidelig og flott, og samtidig være tilgjengelig for alle. Derfor har vi litt ulike tilbud for dåp. Tradisjonelt har vi alltid hatt dåp i søndagsgudstjenestene våre kl. 11, og det tilbyr vi fortsatt. I disse gudstjenestene er hele menigheten til stede og normalt vil det være en full gudstjeneste med både dåp, preken og nattverd. Vi gir også muligheten til å melde opp til dåp på egne dåpsgudstjenester, både søndager og noen få lørdager i løpet av året. Disse kaller vi for "dåpssøndag" og "dåpslørdag". Da er det kun dåpsfølgene som er med på gudstjenesten og det er en kortere gudstjeneste med dåpen som ramme for hele seremonien. Klikk på boksen "Påmelding til dåp" under for å komme til elektronisk påmelding. Der får du opp ledige datoer og tidspunkt i den kirken du ønsker å ha dåpen. Om du har spørsmål, kontakt oss på telefon 64962340. Velkommen til dåp i våre kirker!

Sitat

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Johannesevangeliet, kapittel 3, vers 16

Artikkelegenskapen er ikke satt i blokken

Artikkelegenskapen er ikke satt i blokken

Artikkelegenskapen er ikke satt i blokken

Artikkelegenskapen er ikke satt i blokken