Sammen om konfirmantene

Menighetene på Ringerike har styrket samarbeidet når det gjelder konfirmasjon, med god støtte av stimuleringsmidler fra bispedømmets konfirmantprosjekt.

Publisert:

Ringerike jobber sammen. Sokneprest Stine Kiil Saga (f.v.), kapellan Marie Ruud, menighetspedagog Mari Kristoffersen, kantor Corinna Stam, kapellan Frøydis Haug, sokneprest Marie Lyngseth, sokneprest Pål Asle Djupvik og sokneprest Eike Ziller-Off. Foto: Maria Saxegaard
Ringerike jobber sammen. Sokneprest Stine Kiil Saga (f.v.), kapellan Marie Ruud, menighetspedagog Mari Kristoffersen, kantor Corinna Stam, kapellan Frøydis Haug, sokneprest Marie Lyngseth, sokneprest Pål Asle Djupvik og sokneprest Eike Ziller-Off. Foto: Maria Saxegaard

– Vi kjenner at det å jobbe på tvers er en riktig vei å gå. Vi sitter på ulike ressurser, både når det gjelder kompetanse, folk og bygg, sier Marie Ruud, kapellan i Hole. 

 

Mer enn en konsert 

I fjor hadde menighetene et prøveprosjekt, en felles kickoff-konsert for Kirkens Nødhjelps fasteaksjonen som konfirmantene deltar på hvert år. I år søkte de om stimuleringsmidler fra konfirmantprosjektet for å styrke samarbeidet og utvikle prosjektet videre. Formålet med konserten er flersidig. 

– Først og fremst er konserten tenkt som en inspirasjonssamling. Det er fint for konfirmantene å se at de er mange – som nå også skal jobbe mot et felles mål, sier Marie. 

Målet var å samle inn penger til fasteaksjon. Line Vettestad fra Kirkens Nødhjelp var til stede på samlingen for å informere om aksjonen og inspirere de unge til å se at vi alle kan gjøre en forskjell.  

–  For det andre er tanken at samlingen skal vise frem og invitere inn til det øvrige ungdomsarbeidet i prostiet. Ringerike Tensing bidro derfor med dans, sang og musikk, sier Marie.  

 

Sparer ressurser 

Menighetene har også jobbet med informasjon og kommunikasjon. De har laget en felles konfirmantbrosjyre, leid inn en fotograf til kickoff-konserten for å sikre gode bilder til videre bruk, og sendt inn tekst og bilder til lokalavisa for å gjøre satsningen synlig. 

– Vi prestene har fordelt ansvar underveis. Det sparer ansatt-ressurser, både på denne dagen, men også når det gjelder øvrig opplegg og leir som vi stadig samarbeider mer om, sier Marie. 

For det er ikke til å stikke under en stol at det å jobbe med konfirmanter kan være krevende. De unge kommer til kirken med hele seg, sine erfaringer, sin usikkerhet, og sine forventinger.  

– Gruppene er så ulike fra år til år. De varierer i antall og sammensetning. Da er det godt å ha noen kollegaer å dele erfaringer og løsninger med slik at vi kan legge til rette for at ungdommene får en fin konfirmasjonstid, sier Marie. 

 

Utfordringer langs veien

– Er de noen utfordringer med å samarbeide?  

– Informasjonsflyt og økonomi har vært en utfordring. Første året hadde ikke alle menighetene like stort eierskap til prosjektet, så dette har vi jobbet med. Videre er tanken at hver menighet skal bidra med en fast sum, men det fine er at nå som vi har en god rigg trenger det ikke å koste så mye. 

 

 Ønsker dere å teste ut noe i deres konfirmantarbeid? Her kan du lese mer og konfirmantprosjektet i Tunsberg og søke om stimuleringsmidler.

Les også hvordan Ringerike prosti har jobbet med søknadsprosessen. 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"