Dåp

Hovedbilde for tema

Dåpen er en av de store dagene i familien. Dåpsdagen er en merkedag der vi feirer barnet som er født. Men den er noe mer. Dåpen er en hellig handling som kirken utfører på oppdrag fra Jesus.

Ved døpefonten viser vi glede og takknemlighet over barnet vi har fått. Samtidig legger vi barnet i Guds hender og ber han holde det fast i sin kjærlighet. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv.

I den hellige handlingen blir barnet Guds barn og medlem av kirken, en del av Guds familie på jorden. I Den norske kirke blir de fleste døpt når de er mellom 2-6 måneder gamle, men hvert år er det også en del større barn, tenåringer og voksne som døpes. Så meld gjerne inn dåp ved å kontakte kirkekontoret for å avtale tid og sted for dåpen. Se kontaktinfo nederst på siden.

Vi har innført en ordning med "ønskegudstjenester" i de små kirkene. Du kan lese mer om denne ordningen nedenfor.

Mer om dåp

Kontakt

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"