Konfirmant 2026

PÅMELDINGEN ÅPNER 02.MAI - Her er nyttig info!

Konfirmantkapper prøves av konfirmanter

Velkommen som konfirmant i Vestby!

 

Her finner du all informasjon relatert til konfirmasjon i våre menigheter! Alle som velger å bli konfirmert i Vestby, Såner, Garder og Hvitsten menigheter deltar på et felles konfirmasjonsopplegg.

Alle er velkomne til konfirmasjon i kirken! Både du som tror, tviler, er usikker, ikke tror, ikke har tenkt på sånt før eller er nysgjerrig er velkommen som konfirmant.

I konfirmasjonstiden får du muligheten til å utforske mange viktige spørsmål sammen med andre – uansett hvilket utgangspunkt du har. Som konfirmant får du mange nye opplevelser, og du får lære mer om Gud og deg selv.

Konfirmant 2026? 

Mange ungdommer født i 2011 planlegger nok å være konfirmanter i 2026. Det er en viktig milepæl i ungdomstiden, og i Kirkene i Vestby ønsker vi alle ungdommer velkommen til å være med på konfirmantopplegget vårt. Det er ennå en stund til at ting starter opp, men her finner du sentral informasjon:

Velkommen til informasjonsmøte for konfirmanter og foresatte: 

Torsdag 06. november kl. 19:00 i Vestby kirke! 

Her vil vi gi konkret informasjon om innholdet og rammene for konfirmasjonsopplegget for 2011-kullet. Vell møtt! 

Konfirmasjonsdatoer i 2026 er:

5. og 6. september i Vestby kirke
6. september i Garder kirke
19. og 20. september i Son kulturkirke
20. september i Såner
20. september i Hvitsten kirke

Konfirmantopplegget i våre menigheter består av tre deler:

  1. Gudstjenester og ministranttjeneste 
  2. Fellessamlinger
  3. Gruppesamlinger

 

 

Et av konfirmantårets høydepunkter er konfirmantfestivalen 5.-7. juni 2026!

I løpet av disse dagene vil vi ha en rekke spennende innhold, inkludert konsert og fremvisning prosjektene som konfirmantgruppene har jobbet med gjennom året. Det blir også mange andre morsomme aktiviteter som vi gleder oss til å dele med dere!

Festivalen avsluttes med en stor gudstjeneste søndag kl. 14:00. Dette blir årets samtalegudstjeneste hvor konfirmantene deltar aktivt. Oppmøte for konfirmanter er obligatorisk og vi oppfordrer også foreldre til å delta.  

Spond

For konfirmantåret 2025/2026 vil vi hovedsakelig bruke Spond som informasjonskanal.

Gjennom Spond vil dere motta informasjon om de konfirmantgruppene dere tilhører, påminnelser om ministranttjeneste, en oversikt over samlinger og motta andre beskjeder.

Vi ber alle konfirmanter og foreldre som ennå ikke har lastet ned Spond-appen om å gjøre dette. Vi bruker e-postadressene som ble oppgitt ved påmelding til konfirmasjon for å melde dere inn i de ulike Spond-gruppene.

Ved spørsmål kontakt Kristin på e-post: kg887@kirken.no

Gudstjenester og ministranttjeneste

I konfirmanttida får du vært mye i kirka. Du skal både ha undervisningssamlinger der og delta på gudstjenester.

Du skal delta på 5 valgfrie gudstjenester. De kan du gå på når og hvor du selv vil i løpet av konfirmantåret. For hver av gudstjenestene skal du også fylle ut et skjema på nett. I kirkene her i Vestby finner du QR-koder for registrering av gudstjenester bak i kirkerommene. Vi anbefaler å hente opp skjemaet før gudstjenesten begynner, slik at du kan fylle ut underveis.

I tillegg til 5 valgfrie gudstjenester er det 3 gudstjenester alle konfirmantene skal delta på. De er samtalegudstjenesten på slutten av konfirmantfestivalen, din egen konfirmasjonsgudstjeneste og en gudstjeneste hvor du settes opp som ministrant. 

En ministrant er en medhjelper på gudstjenesten. Den søndagen du er ministrant skal du møte i kirken 1 time før gudstjenesten starter. Der vil presten møte deg og fortelle om dagens gudstjeneste og dere blir sammen enige om hvilke oppgaver du kan gjennomføre. Det kan f.eks. være å lese tekst, tenne lys, helle vann i døpefonten eller andre praktiske oppgaver under gudstjenesten. Som ministrant bruker du konfirmantkappe og får navnet ditt lest opp i forkant av gudstjenesten.

Alle konfirmanter får tildelt en gudstjeneste hvor de skal gjennomføre ministranttjeneste. Vi setter dere sammen i grupper på ca. 4 konfirmanter hver gudstjeneste. Dersom den dagen du har fått tildelt ikke passer, kan du bytte med en annen konfirmant og gi beskjed.

Den gudstjenesten du er ministrant skal du fylle ut et eget skjema; Ministrantregistrering, QR-kode til dette finner du også bak i kirkerommet.

Fellessamlinger

I løpet av konfirmantåret har vi noen samlinger hvor alle konfirmantene skal delta. På noen av samlingene ønsker vi også at foresatte deltar. Mer informasjon om dette kommer ved starten av konfirmantåret.  

Gruppesamlinger

Det meste av konfirmantundervisningen du skal ha gjøres i mindre grupper, på tvers av skolene. Felles for alle gruppene er at de vil ha en del undervisning og en del gruppeaktivitet. Alle gruppene skal på sitt vis jobbe mot vår felles konfirmantfestival i juni.

Når og hvor gruppesamlingene vil finne sted varierer fra gruppe til gruppe.

Under informasjonsmøtet 06.11 vil vi også sette opp QR-koder som linker til skjema slik at man kan registrere gruppeønsker samme kveld.

Vi kan ikke love at alle får tildelt den gruppen de har på førsteplass, men vi skal gjøre så godt vi kan. Det vil også være mulig å legge ved noe tilleggsinformasjon under registreringen dersom det er noe som gjør det ekstra viktig å få en spesiell gruppe.

Dette er gruppene var tilgjengelige i konfirmantåret 2024/2025.:

  • Musikk
  • Pilegrim
  • Sport
  • Kunst og håndverk
  • Film
  • Grafisk design og foto

Vi håper å kunne videreføre dette for neste kull. Endelig gruppeutvalg presenteres på informasjonsmøte 06.11

MUSIKK

Musikk former oss. Vi har det rundt oss hele tiden, som bakgrunnsfyll, som soundtrack til viktige begivenheter, som trøst eller til fest.

I dette konfirmantopplegget skal vi både lytte til og utøve musikk. For kirkens del har musikk vært en essensiell del av vår uttrykksmåte siden begynnelsen. Historisk sett var kirken premissleverandør for nyskapningen innen musikk i mange hundre år. Hvordan vi aktivt bruker musikk i denne gruppa vil formes av hvem som er med der. Band? Kor? Korps? Hvem vet😊 Uansett vil vi jobbe mot noe vi kan presentere på Konfirmantfestivalen i juni.

PILEGRIM

Å være pilegrim er å gå mot et mål. Og samtidig fokusere på livet og viktige ting underveis. Så på pilegrimsgruppa skal vi bruke føttene – vi skal ut å gå – og samtidig snakke om livet og troen.

Pilegrimsgruppa passer for alle som liker å være ute, vi kommer til å gå uansett vær. Man trenger ikke være supertrent, men ha en kropp som fungerer rimelig greit😊

SPORT

Er du klar for et konfirmantår fylt med både læring og fysisk aktivitet? Bli med i gruppa som kombinerer kunnskap og trening, og opplev hvordan kropp og sinn kan styrkes sammen.

På disse gruppesamlingene begynner vi med konfirmasjonsundervisning og avslutter med 30-40 minutter fysisk aktivitet.

Sportgruppa skal tilby moro og mestring for alle typer konfirmanter. Det blir et variert program med ulike aktiviteter som passer for alle nivåer. Enten du er en erfaren idrettsutøver eller bare ønsker å prøve noe nytt kan du trygt bli med.

Er du en av dem som lærer best i bevegelse? Da er dette gruppa for deg!

 

KUNST OG HÅNDVERK

Har du lyst på et konfirmantår fylt med kreativitet og læring? Bli med i gruppa som kombinerer konfirmantundervisning med kunst og håndverk! Her kan du uttrykke deg selv gjennom forskjellige kunstformer, samtidig som du lærer nye ting og utvikler deg. Vi bruker temaene fra konfirmantundervisningen til å lage ulike kunstverk. Noen av disse vil bli vist frem på konfirmantfestivalen. Kanskje vi til og med klarer å lage en altertavle til avslutningsgudstjenesten vår? Det blir spennende å se!

FILM

«Den som forteller den beste historien vinner verden» (Erwin McManus)

Vi lever i et samfunn hvor sansene våre til enhver tid påvirkes av noe eller noen som krever vår oppmerksomhet. Vi skal påvirkes til å kjøpe noe, mene noe, gjøre noe eller si noe som andre tenker er bra, riktig eller de tjener penger på.

Og alle forsøker å fortelle en historie vi kjenner er relevant, som vi tror på og opplever som sann. Filmmediet er en viktig del av vår hverdag. Men hvilke historier får vi servert? Hva kan vi lære? Tar de opp temaer som er relevante eller sier noe om Gud og kirken? I hver samling vil vi se en film og vi vil samtale om hvilke tematikk vi opplever at regissører og manusforfattere setter fokus på.

GRAFISK DESIGN OG FOTO

I denne gruppa skal vi jobbe med idé og utforming.
Vi lærer å lage idéskisser, logo/merke og plakat.
I denne jobben bruker vi papir/tusj, dataverktøy og foto.

Det vi lager kan stilles ut.

 

Påmelding til konfirmasjon skjer digitalt – her på hjemmesiden til kirken i Vestby.

Påmeldingen åpner 2. mai 2025. Du kan TRYKKE HER for å komme til påmeldingsskjemaet. Registrer deg i samarbeid med en foresatt! 


En informasjonsfolder sendes ut til alle døpte/medlemmer født i 2011.
Hvis du ikke er døpt/medlem – ta kontakt så sender vi informasjonsfolderen.

Vi ønsker å gi ungdommene en meningsfylt og interessant konfirmasjonstid!

JEG ER IKKE DØPT – KAN JEG KONFIRMERES?
Du er velkommen til å delta i konfirmantopplegget selv om du ikke er døpt. Dåpen er en forutsetning for å delta i den avsluttende forbønnsgudstjenesten. Hvert år er det flere konfirmanter som blir døpt.

Den norske kirke bekjenner èn dåp. Det betyr at dersom du er døpt i et annet kristent samfunn med de samme bekjennelsesskriftene som Den norske kirke (f.eks. Den Katolske Kirke) trenger du ikke å døpes på nytt. Dersom du er usikker på om din dåp er gyldig hos oss, ta kontakt.   

HVA SKJER PÅ SELVE KONFIRMASJONSGUDSTJENESTEN?
Konfirmasjonsdagen er en festdag for konfirmanten, familien og menigheten. Den markerer avslutningen på konfirmasjonstiden.

I Den norske kirke er konfirmasjonshandlingen en forbønnshandling hvor vi ber Gud om å velsigne og å styrke hver enkelt konfirmant. Konfirmasjonsgudstjenesten er høytidelig. Alle konfirmantene kneler ved alterringen der presten eller konfirmantlæreren ber for den enkelte. Konfirmasjonen er et sted der det blir understreket at alle mennesker er like verdifulle Guds øyne.

Bibelen forteller at dåpen er Guds gave til oss. Dåpen er et synlig tegn på Guds kjærlighet, og at den døpte er en del av kirken. Ordet konfirmere betyr bekrefte eller styrke. Konfirmasjonen forutsetter ingen bekreftelse fra konfirmanten, det er Gud som bekrefter sine løfter slik de ble gitt ved dåpen.

KAN JEG BLI KONFIRMANT SELV OM JEG BOR I UTLANDET?
Ja, ta kontakt med oss, så lager vi et opplegg i samarbeid med Sjømannskirken - Den norske kirke i utlandet.

HVORDAN KAN KONFIRMASJONSTIDEN TILRETTELEGGES FOR MEG MED NEDSATT FUNKSJONSNIVÅ, HELSE ELLER LIGNENDE?
Ta kontakt med oss, så finner vi en god løsning sammen med deg og familien din. Konfirmasjonstiden er for alle!

Vi tilbyr også et eget konfirmantopplegg som er særlig tilrettelagt konfirmanter med nedsatt funksjonsevne/behov for tilrettelegging. Dette foregår i Ski nye kirke og starter opp høsten 2024 med konfirmasjon våren 2025. Kontakt kateket Lene Beate Østerås LO773@kirken.no/tlf 98241144 eller les mer her.

JEG ER SAMISK - HVORDAN KAN KONFIRMASJONSTIDEN TILRETTELEGGES FOR MEG?
Innenfor forvaltningsområdene for samisk språk har samisktalende konfirmanter rett til opplæring og materiell på sitt eget språk. Så langt det er mulig vil dette også gjelde samisktalende konfirmanter i resten av landet. Samisk kirkeråd arrangerer konfirmantleir som er åpen for samiske konfirmanter fra hele landet.

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"