Bryllup

Bryllup er kjærlighetens fest - to mennesker er glad i hverandre og går inn i et forpliktende fellesskap – et fellesskap som Gud velsigner.

Bryllup er en anledning til å feire kjærligheten sammen med familier og venner. Da er det flott å kunne invitere til fest! Men bryllup handler først og fremst om kjærlighet. Denne kjærligheten bor i oss, kommer innenfra. Og samtidig kommer den utenfra. Det er vanskelig å elske noen, når man ikke blir elsket. Kjærlighet er en gave som vi kan motta i løpet av livet. Vi mottar den både fra dem vi vokser opp med, er sammen med og fra Gud.

Han er kjærlighetens kilde, omgir oss med sin kjærlighet og vi kan leve den ut i våre liv.

Når to mennesker sier "Ja" til hverandre i kirken, bekrefter de kjærligheten til hverandre. Ekteskapet bygger på kjærlighet, tillit, trofasthet og de gode handlinger man viser hverandre. Troen vil også være et fundament i ekteskapet. Når Gud tilgir oss og gjør det mulig å starte på ny, kan også vi få hjelp til å tilgi hverandre og gi hverandre en ny sjanse.

NB! Nettbestilling av vielser: Hvert år, 15. april, stenges det for nettbestilling av vielser for månedene juni, juli og august grunnet redusert bemanning i sommerferieperioden. Brudepar som ønsker å bestille vielse i dette tidsrommet etter 15. april må ta kontakt med menighet/menighetsforvalter, prostesekretær eller prost.