Fasteaksjonen 2022: Håp i en dråpe vann

Fasteaksjonen 2022 arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag, altså 3. - 5. april. Pengene går rent vann, mat, tepper og hygieneartikler til Ukrainske flyktninger og til rent vann i Malawi.

Konfirmanter i Drammen. (Foto: Kirkens Nødhjelp)

Kirkens Nødhjelp står bak Fasteaksjonen. 40 000 bøssebærere, mange av dem er unge konfirmanter, og vil banke på dørene og samle inn penger. I tillegg til innsamling i bøsse er det mange kreative innsamlingsaksjoner i ulike deler av landet. 

Håp i en dråpe vann

Kirkens Nødhjelp markerer 75-års jubileum i 2022, med håp som overordnet tematikk. Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er en viktig del av markeringen, og har i 2022 fått tittelen «Håp i en dråpe vann».

Det er krig i Ukraina, hundretusener er på flukt og en alvorlig humanitær krise utvikler seg. Kirkens Nødhjelp med søsterorganisasjoner var raskt på plass med akutt nødhjelp som rent vann, mat, tepper og hygieneartikler til flyktningene.

Kirkens Nødhjelp utfører arbeid på vegne av kirkene i Norge. Vi skal redde liv og kreve rettferdighet, og vi jobber både med nødhjelp i krisesituasjoner i tillegg til langsiktig arbeid. Pengene som samles inn i fastetiden går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden. Dette gir oss mulighet til å raskt mobilisere når kriser oppstår, slik som vi nå gjør for innbyggerne i Ukraina.

Lang tradisjon

Fasteaksjonen er en tradisjon som strekker seg langt tilbake i tid. For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid. Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, etter TV-aksjonen. Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden. Fasten varer i 40 dager helt fra askeonsdag, men selve Fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag.

Besøk Fasteaksjonens nettsider som innholder god informasjon om både fastetiden og fasteaksjonen. Konfirmantene er bøssebærere ved Fasteaksjonen i de fleste menigheter.

Bli med og bidra!

Du kan bidra til Fasteaksjonen både ved å gi penger og ved å være bøssebærer. Ta kontakt med din menighet hvis du vil bli bøssebærer. Du kan også gi gave direkte på Kirkens nødhelps nettsider

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"