Prosjektperioden 2023

Her finner du info om prosjektperioden og hvordan du skal registrere ønsker for prosjektgruppe senest onsdag 1. februar kl 12.

Prosjektperioden 2023

Hva er prosjektperioden?

I de kommende ukene skal vi gjennomføre årets konfirmantprosjektperiode. Målet med konfirmantprosjektet er at alle konfirmantene skal få oppleve et skapende og utøvende fellesskap samtidig som de lærer sentralt bibelstoff. Noen av gruppene har fokus på fysisk aktivitet, noen på praktisk skapende arbeid og noen på kulturelle uttrykk.

 

Forestilling 19. mars

Noen av gruppene er med på å lage en musicalforestilling som vises med to forestillinger i Immanuels kirke søndag 19. mars. De konfirmantene som ikke selv er med og lager musical velger en av forestillingene (kl 1730 eller 1930) og kommer som publikum. ALLE konfirmantene er sterkt oppfordret til å ta med seg familie og venner på forestillingene.

 

Om forestillingen

I konfirmantmusicalen "Maria Maria Maria" møter vi tre damer som alle har en sentral plass i Bibelens fortellinger om Jesus: Maria Jesu mor, Maria Magdalena og Maria fra Betania. I vår forestilling møtes disse damene til et tenkt te-selskap et års tid etter at Jesus har stått opp. De mimrer om det de har vært med på, og tar oss med på en reise gjennom flere av Bibelens Jesus-fortellinger. Fortellingene er fortalt med humor og nåtidens språk, og pakket inn av musikk, dans og andre uttrykk. Vi tror dette blir en flott opplevelse både for dem som skal være på scenen, bak scenen og blant publikum.

 

Praktisk organisering - grupper

I uke 6-7 og 9-11 møter konfirmantene i prosjektgruppen de blir tildelt. Gruppene samles på ulike tider disse ukene. Alle gruppene blir satt sammen på tvers av menighetene, og hver gruppe har sin ansvarlige leder. Noen av disse er ansatte og noen er frivillige.

Hvis man er syk og ikke kan delta på en samling skal du gi beskjed til gruppelederen din. Kontaktinfo blir publisert sammen med gruppefordelingen. Vi vil understreke at det er viktig for fellesskapet i gruppa at alle prioriterer å bli med på samlingene, og vi ber dere foresatte om å hjelpe konfirmantene deres å prioritere. For de gruppene som skal lage forestillingen er det også et viktig poeng at fravær gjør det utfordrende for alle de andre som er avhengig av DEG i forestillingen.

 

Prioritering og fordeling på grupper

Nedenfor finner du en oversikt med en kort presentasjon av hver gruppe og når/hvor gruppens skal møtes. Liste med hvem som er på hvilken gruppe ligger nå helt nederst på siden.

 

Gruppeoversikt

 

Teknikk lyd

Som lydteknikker skal du lære å koble et ganske stort PA-anlegg, bruke radiomikrofoner, mikse lyd med en moderne digital lydmikser, og sørge for at alle hører det som blir sunget, spilt og sagt i løpet av forestillingen. Selv om du ikke trenger tidligere erfaring med lyteknikk er det en fordel om du har evnen til å sette deg inn i tekniske ting. Det er få plasser på denne gruppen, og de som blir med får lære mye spennende. Til gjengjeld må du være villig til å stå på og ta ansvar, og du har en lang arbeidsøkt på forestillingsdagen.

Møtes på Karlsholm, Idd
Tirsdag 7/2 kl 17-19
Tirsdag 14/2 kl 17-20
Tirsdag 28/2 kl 17-20
+ Noen timer ila. uke 11 til opprigg i Immanuels kirke
+ Noen timer lørdag 18/3 til sceneprøver i Immanuels kirke
+ Hele søndag 19/3 (gjennnomkjøringer + 2 forestillinger)
(Detaljer om tider i uke 11 kommer litt senere)

Gruppeleder: Dag Schinstad
Også med: Johannes Halvorsen

 

 

Teknikk lys

Som lysteknikker skal du lære å koble moderne digitalt scenelys, DMX, lysprogramering og styring av lys under forestillingen. Selv om du ikke trenger tidligere erfaring med lysteknikk er det en fordel om du har evnen til å sette deg inn i tekniske ting. Det er få plasser på denne gruppen, og de som blir med får lære mye spennende. Til gjengjeld må du være villig til å stå på og ta ansvar, og du har en lang arbeidsøkt på forestillingsdagen.

Møtes på Karlsholm, Idd
Onsdag 8/2 kl 17-19
Onsdag 15/2 kl 17-20
Onsdag 1/3 kl 17-20
+ Noen timer ila. uke 11 til opprigg i Immanuels kirke
+ Noen timer lørdag 18/3 til sceneprøver i Immanuels kirke
+ Hele søndag 19/3 (gjennnomkjøringer + 2 forestillinger)
(Detaljer om tider i uke 11 kommer litt senere)

Gruppeleder: Dag Schinstad
Også med: Johannes Halvorsen

 

Kor/solist

På denne gruppen får du synge masse. Du lærer litt om stemmebruk og sangteknikk, du lærer å synge riktig i en håndholdt mikrofon og om sceneuttrykk og musikkformidling. Hvis du synes det er mer enn nok å være usynlig midt i en stor gruppe mens du synger er det helt greit, men hvis du har lyst til å prøve deg som solist er det en god sjanse for at du kan få lov til det også. Det er ikke nødvendig å ha tidligere sangerfaring.

Møtes i Asak kirke/Asak kirkestue
Torsdager 18-20
+ Sceneprøve lørdag 18/3 kl 17-20 i Immanuels kirke
+ Hele søndag 19/3 (gjennnomkjøringer + 2 forestillinger - klokkeslett kommer senere)

Gruppeleder: Emmeli Moen
Også med: Maria Haug Johansen, Madelene Kobbenes

 

 

Band

Spiller du et instrument? Hvis du har lyst til å spille i band under forestillingen er dette gruppa for deg. Du trenger ikke ha tidligere band-erfaring, men du må kunne instrumentet ditt godt nok til at du klarer å lære deg nye sanger på egenhånd etter noter og/eller akkorder. Du skal få jobbe med samspill og musikkformidling og kanskje har du en solist i magen også? Husk å oppgi hva slags instrument du spiller, og prøv å beskrive hvor god du er.

Møtes i Asak kirke/Asak kirkestue
Torsdager 18-20
+ Sceneprøve lørdag 18/3 kl 17-20 i Immanuels kirke
+ Hele søndag 19/3 (gjennnomkjøringer + 2 forestillinger - klokkeslett kommer senere)

Gruppeleder: Ole Jens Hovda

 

Drama

På dramagruppa får du prøvd deg som skuespiller. Gruppa skal fremføre alle dramascenen under forestillingene, og du får lære om regi, fremføring av replikker, kostymer, sminke, scenografi og bruk av trådløse mikrofoner. Det er mange roller som skal fordeles, noen små helt uten replikker og noen hovedroller med masse å si. Siden vi ikke har så veldig lang tid å øve på bruker vi et system med suflørskjermer, så om du ikke klarer å lære deg alle replikker utenatt gjør ikke det noe. Du kommer til å bli både sliten og nervøs, men å skape en teaterforestilling sammen med andre er en fantastisk opplevelse av mestring og fellesskap. Du trenger ikke å ha tidligere skusepspillererfaring. Dramagruppa blir ledet av Martin, som har masse erfaring med teater.

Møtes i Os kirkestue, Os allé 13 3.etg.
Mandager 1730-1930
+ Noen timer lørdag 18/3 til sceneprøver i Immanuels kirke
+ Hele søndag 19/3 (gjennnomkjøringer + 2 forestillinger)
(Detaljer om tider 18/3 og 19/3 kommer litt senere)

Gruppeleder: Martin Kingsrød Larsen
Også med: Milo Ødegaard, Johannes Halvorsen

 

 

Dans

Dansegruppa skal lage et eller flere dansenumre til forestillingen. På dansegruppa skal du få lære om sceneuttrykk, scenografi og formidling. Du skal få bruke kroppen din og skape noe vakkert sammen med andre. Dansegruppa ledes av Linn Merethe som har lang erfaring som danser og instruktør. Hun har også med seg Margrete som er utdannet danser, i tillegg til å være prest.

Møtes i Os kirkestue, Os allé 13 3.etg.
Tirsdager 1630-1830
+ Noen timer lørdag 18/3 til sceneprøver i Immanuels kirke
+ Hele søndag 19/3 (gjennnomkjøringer + 2 forestillinger)
(Detaljer om tider 18/3 og 19/3 kommer litt senere)

Gruppeleder: Linn Merethe Orud
Også med: Margrete Kvalbein

 


Snekker

Snekkergruppa skal bygge kulisser og andre installasjoner til forestillingen. I uke 11 kan det også godt hende at dere får en del å gjøre med å bygge scene o.a. i Immanuels kirke. Passer best for deg som liker å jobbe med hendene og ikke er redd for å få flis i fingeren. NB: Gruppa bruker verkstedet til Fam. Kynningsrud i Rokke. Dette ligger ganske avsides til, så du må sjekke at du har mulighet til å komme deg til og fra samlingene hvis du setter denne gruppa på topp 5. Verkstedet er ganske kjølig, så du må ha arbeidsklær du kan holde varmen i.

Møtes i Kynningsruds verksted i Rokke
Onsdager 18-20

Gruppeleder: Thor Andreas Kynningsrud
Også med: Thore Kynningsrud

Her finner du Fjerdingveien 692 (Google Maps)

Veibeskrivelse:

  • Kjør fra Rokke kirke til Rokke Bedehus
  • Sving inn Fjerdingsveien Rett etter Rokke Bedehus
  • Kjør ca 7 km inn Fjerdingsveien
  • Sving av til venstre rett før busskur på venstre side
  • Følg veien 150 lm

 


Foto

I fotogruppa skal vi leke oss med lightpainting! Du får lære hvordan man kan utnytte kamera på en god måte og hvordan man kan bruke de forskjellige innstillingene til å skape forskjellige inntrykk. Kanskje blir det en utstilling av det dere lager? NB: For å få mørke til å lage ordentlige lightpaintings er samlingene til fotogruppa lagt ganske sent på kvelden.

Møtes i Asak kirke
Fredager kl 19-21
(Andre tider/steder kan bli avtalt direkte innad i gruppa under veis.)
+ En del timer søndag 19/3 for å filme/ta bilder på forestillingene i Immanuels kirke.

Gruppeleder: Tom-Erik Ek
Også med: Dag Schinstad

 

Mat

På matgruppa skal dere lære om baking, matlaging og hvordan man blir proff på kjøkkenet. Gruppeleder Pål er en rutinert hobbykokk, dette blir både gøy og hyggelig. Du må ha med eget rent kjøkkenforkle.

Møtes i Hårbyløkka 20, Sponvika
Torsdag 16/2 kl 18-21
Torsdag 9/3 kl 18-21
Torsdag 16/3 kl 18-21
+ En del timer søndag 19/3 ifbm. matservering o.a. før forestillingen (detaljer om tider kommer senere)

Gruppeleder: Pål Myhren

 

Oppdag Halden

Denne gruppa skal gå på tur og utforske nærmiljøet i Halden. Hvis du liker å utforske de stedene i nærmiljøet alle kanskje ikke vet om er dette midt i blinken for deg. Dette er er tur med lav Bear Grylls-faktor. Gruppeleder Jan har gjort Haldens kriker og kroker utrygge siden 60-tallet, og han har ofte en røverhistorie på lur... Du må ha ok fottøy og kle deg etter været.

Oppmøtested blir ulikt fra uke til uke. Detaljer kommer.
Tirsdager 15-17

Gruppeleder: Jan Boye Lystad
Også med: Lise Marie Nygård Olsen

  • Første samling  (tirsdag 7/2): Oppmøte på Rød Herregård. Vi avslutter ved Sparbitikken ved Odde bro. Værforbehold. Husk godt fottøy!
  • Samling tirsdag 14/2:  Gjensbruksvandring. Fremmøte ved Frelsesarmeen (Oscars gate 8) klokken 15.00. Info om FA. Vi ser på butikken. Vandring til Gjenbruk. Vi går rundt Haldens Glomma. I mål ved Burger King ca 16.45.
  • Samlin tirsdag 28/2: Oppmøte ved inngangen på Politistasjonen kl. 15.00 presis. Vi får omvisning inne, info og se garasjen. Tur etterpå over Sauøya og tilbake.
  • Samling tirsdag 7. mars: Oppmøte 15.00 ved Pinsekirken Salen. Vi ser Salen og Det Grønne Huset. Hvilken kjent actionskuespiller er pastor Frode sin dobbeltgjenger? Vi går opp til Ambulansene ved Helsehuset og får omvisning om de ikke er på oppdrag. Turen slutter der.
  • Samling 14. mars: Oppmøte kl. 15.00 i Fredrikshald Teater. Teater-"Sjefen Over Alle Sjefer" viser oss rundt. Det er prøver i teateret, men han fikk litt plass til oss. Kommer du for sent, blir du ute. Deretter blir vi tatt imot i den katolske kirke. Ingen vandring etter det. Ferdig ca 16.15.

 


Friluftsliv

Ut på tur, aldri sur! Denne gruppa skal ut i skogen, brenne bål, plumpe i myra og generelt ha det kos på tur. Du må ha turtøy og fottøy tilpasset vær og føre.

Oppmøtested blir ulikt fra uke til uke. Detaljer kommer.
Mandager kl 17-19

Gruppeleder: Ole Jens Hovda

Oppmøte første samling (mandag 6/2): Saueøya. Ta med spikkekniv og noe å sitte på.

 


Løpegruppe

Liker du å være ute og trene? På løpegruppa skal vi få opp litt puls og kanskje pushe hverandre litt. Du må ha gode sko og klær som passer til været.

Møtes på Place d'Armes
Torsdager kl 17-19

Gruppeleder: Sigvald Steilbu
Også med: Bernt Hunnestad

 


Spill&Bibel

Liker du brettspill? På Spill&Bibel-guppa skal vi spille spill, skravle og utforske noen spennende Bibel-historier sammen.

Møtes i Os kirkestue, Os allé 13 3.etg.
Onsdager 15-17

Gruppeleder: Kaja Burhol Austad

 

 


Videojournalist

På denne gruppen skal vi lage videoreportasjer, intervjuer og andre saker fra Kirken og Halden. Tid og sted for den første samlingen er satt, men de andre ukene kommer gruppa selv til å planlegge hvor og når de skal møtes, avhengig av hvilke saker de skal lage. Du trenger ikke ha tidligere erfaring med hverken videoproduksjon eller jounalistikk, men det er en fordel om du er kreativ og liker formidling.

Møtes på menighetskontoret i Os allé 4 tirsdag 7/2 kl 15-17. Deretter avtales tid og sted fra uke til uke.

Gruppeleder: Berit Øksnes

 

 

Fordeling på prosjektgrupper

Denne listen er alltid oppdatert med nyeste endringer:

 

 

Dele-knapper kan ikke vises uten at du samtykker til bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på \"Oppdater samtykke\". Evt. klikk på \"Godta alle cookies\" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.

Kontaktinformasjon for Den norske kirke i Halden

Kirkevergekontoret og kirkekontor for alle Den norske kirkes menigheter i Halden ligger i Os allé, rett ved Os gravlund.

Postadresse:
Os allé 13, 1777 Halden

Telefon:
69 17 95 30

Åpningstider:
Tirsdag - fredag kl 10-14 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"