Finn menighet

Finn din menighet
Nord-Hålogaland Sør-Hålogaland Nidaros Møre Hamar Oslo Borg Tunsberg Agder og Telemark Stavanger Bjørgvin

Ramnes kirke 2007-07

Ramnes kirke

Ramnes kirke inni

Døpefont
   Ramnes kirke ble reist en gang på 1100-tallet. Den skal ligge på sagatidens Re, kampplassen for slaget i Re, som sto mellom kong Magnus og birkebeinerne.

De første århundrene var den uten våpenhus, sakristi og tårn. De store vinduene kom på 1600-tallet.

Kirken har hatt to portaler på sørveggen; en i skipet og en "presteinngang" i koret, samt en portal vest i skipet. Muligens har det også vært et sidealter mot sørveggen i skipet. Dette kan ha blitt fjernet i forbindelse med reformasjonen; ikke bare for å fjerne en "naturlig" helgenplass, men også for å gi plass til de faste benkene som kom med prekenen og prekestolen.

Prekestolen er av den eldste typen, satt sammen av arkitekturelementer og bildefelt. De bevarte feltene viser Kristus Frelseren og de fire evangelistene.

Altertavlen fra 1600-tallet har nattverden med innstiftelsesordene som sentralt midtmotiv. Dette feltet er omgitt av 16 mindre felt med apostlene, billedgjøring av dydene, Kristus Frelseren og kongemonogram.

Teksten er hentet fra heftet: Vestfolds vakre middelalderkirker.
Les mer om middelalderkirker og last ned heftet her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nye stillinger utlyst i Tunsberg bispedømme

Skrevet den 22.08.2014

Ledige prestestillinger i Tunsberg bispedømme. Ullerål på Ringerike og Tjøme og Slagen i Tønsberg domprosti trenger nye prester

Velkommen til kurs for nye medarbeidere i trosopplæringen

Skrevet den 11.08.2014

Også i år inviterer Tunsberg bispedømme i samarbeid med Borg bispedømme til innføringskurs for nye trosopplærere.

TV-aksjonen 19. oktober 2014

Skrevet den 04.08.2014

40 år med TV aksjonen – 19.oktober – «Vann forandrer alt». Kirkens Nødhjelp sender ut 100.000 bøssebærere 19. oktober for å sikre 1 million mennesker rent vann.

Kirken benytter ny teknologi med egen menighetsapp

Skrevet den 28.07.2014

Berg menighet i Tunsberg bispedømme lanserer nå sin egen app

Domprost David Gjerp er fungerende biskop

Artikkelbilde DG

Biskop Laila Riksaasen Dahl hadde sin avskjedsgudstjeneste i Tønsberg domkirke søndag 27. april. Domprost David Gjerp er fungerende biskop nå fram til Per Arne Dahl innsettes i Domkirken 21. september.

Henvendelser til fungerende biskop David Gjerp rettes til den ordinære biskopsadressen eller til Tunsberg biskop, Håkon 5.s gate 1, 3116 Tønsberg. Telefon: 95 23 80 06

Denne adressen kan også benyttes til invitasjoner og arrangementer som gjelder Per Arne Dahl etter bispevigslingen 21. september. Tilbakemelding på disse kan påregnes i løpet av juni og i august.

Andre henvendelser til Per Arne Dahl sendes han direkte.

Presentasjon av Per Arne Dahl: http://www.bd.kirken.no/tunsberg/index.cfm?id=410283

Per Arne Dahls CV

>> Flere arrangement

Søndagsportalen