Finn menighet

Finn din menighet
Nord-Hålogaland Sør-Hålogaland Nidaros Møre Hamar Oslo Borg Tunsberg Agder og Telemark Stavanger Bjørgvin

Linker

Ramnes kirke 2007-07

Ramnes kirke

Ramnes kirke

Ramnes kirke inni

Døpefont
   Ramnes kirke ble reist en gang på 1100-tallet. Den skal ligge på sagatidens Re, kampplassen for slaget i Re, som sto mellom kong Magnus og birkebeinerne.

De første århundrene var den uten våpenhus, sakristi og tårn. De store vinduene kom på 1600-tallet.

Kirken har hatt to portaler på sørveggen; en i skipet og en "presteinngang" i koret, samt en portal vest i skipet. Muligens har det også vært et sidealter mot sørveggen i skipet. Dette kan ha blitt fjernet i forbindelse med reformasjonen; ikke bare for å fjerne en "naturlig" helgenplass, men også for å gi plass til de faste benkene som kom med prekenen og prekestolen.

Prekestolen er av den eldste typen, satt sammen av arkitekturelementer og bildefelt. De bevarte feltene viser Kristus Frelseren og de fire evangelistene.

Altertavlen fra 1600-tallet har nattverden med innstiftelsesordene som sentralt midtmotiv. Dette feltet er omgitt av 16 mindre felt med apostlene, billedgjøring av dydene, Kristus Frelseren og kongemonogram.

Teksten er hentet fra heftet: Vestfolds vakre middelalderkirker.
Les mer om middelalderkirker og last ned heftet her.

<< Tilbake

Våre kirker

Husøy kirke

Husøy kirke, Tønsberg

Les merI Kristus, nær livet

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Padlepilgrim Lars Verket drar ut på Pilegrimstur.

Skrevet den 11.04.2014

Kajakk fra Tønsberg til Nidaros På en solfylt dag utenfor Bryggekapellet i Tønsberg gav domprost David Gjerp Padlepilgrimen Lars Verket både velsignelse og pilegrimsstempel med på den lange reisen.

Trenger ungdomsarbeidet penger?

Skrevet den 07.04.2014

Ungdommens bispedømmeråd forvalter fondet Matt. 7,7 som i år er på kr. 20.000,-. Velkommen til å søke! Frist: 1. mai.

Søknadsskriverkurs i Tunsberg bispedømme

Skrevet den 25.03.2014

Andres Eidsten Dahl kommer til Solvangkirken den 13.05. for å lære bort hvordan man kan skrive gode søknader til nasjonale søknadsinstanser.

Familien – verdifull eller snart tømt for verdier?

Skrevet den 17.03.2014

Tverrfaglig konferanse med fokus på verdier og styrking av familien. Tirsdag 20. mai på Tyrifjord hotell. Foredragsholdere: Geir Lippestad, Ottar Ness, Maria Hoff Aanes og Tor Eivind Erikstein

 LRD 150mp

Søndag 27. april blir det avskjedsgudstjeneste for biskop Laila Riksaasen Dahl  i Tønsberg domkirke  kl. 12.00 ( Mrk tidspunkt!) Gudstjenesten er åpen for alle.

Etter gudstjenesten arrangerer Tunsberg bispedømmeråd og Tønsberg kommune en kirkekaffe i Hotell klubbens bankettsal – rett over gaten for Domkirken. Også dette er et åpent arrangement, og de som ønsker å bli med er hjertelig velkommen!

Søndagsportalen

Linker

200 år 150mp 

 

 

   

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no